Page 13 - HACCP és az élelmiszeripari szabványok kapcsolata
P. 13

ISO és ÉB alapú szabványok









                                  ISO                                                                                                                    ÉB

                                                                            BA és vezetőségi kötelező


               • ISO  managment eszköz                                                                                               • ÉB cél ÉB kultúra


               • Minőségcél mérhető                                                                                                  • Vevői igényeknek


               • Rendszer szemléletű                                        Auditálható, (3 év, minden                                    megfelelés mennyiség

                     gondolkodás                                            év új tanúsítvány)                                            minőség  ÉB kultúra


               • Egész cégre kiterjed                                                                                                • Részletesebb egyértelmű

               • Nem csak ÉB szempontból                                                                                                  megfogalmazás pl:


                     vizsgál                                                                                                              infrastruktúra leírása
                                                                             Közös a HACCP                                           • Mérhető fejlődés
               • PDCA













     13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18