Page 8 - HACCP és az élelmiszeripari szabványok kapcsolata
P. 8

Jogi háttér most



                                                                     (a teljesség igénye nélkül)






                         2022/C 355/01 A Bizottság közleménye a helyes higiéniai gyakorlatokra

                             és a HACCP-elveken alapuló eljárásokra kiterjedő élelmiszer-

                             biztonsági irányítási rendszerek végrehajtásáról és ezen belül a
                             rendszer egyes élelmiszer-vállalkozásokon belüli végrehajtásának

                             megkönnyítéséről/rugalmasság 2022.szeptember



                         II. melléklet A veszélyelemzés és kritikus szabályozási pontok (HACCP)

                             elvein alapuló eljárások és az alkalmazásukra vonatkozó

                             iránymutatások



                         A 852/2004/EK rendelet 5. cikkével összhangban az elsődleges termelők

                             kivételével valamennyi élelmiszer-vállalkozó számára kötelező a

                             HACCP-alapú eljárások alkalmazása. A HACCP-alapú eljárások az
                             élelmiszer-biztonsági veszélyek, pl. biológiai, kémiai (beleértve az

                             allergéneket is) és fizikai veszélyek azonosításának, értékelésének és

                             ellenőrzésének szisztematikus megközelítését jelentik.
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13