Page 59 - Agrárszakma iránytű 2022
P. 59
Tartósítóipari technikus 5 0721 05 15
szakma azonosító
5
Magyar Képesítési Az élelmiszeripari ágazat ötéves képzése, amely érett- • Félkész termékek, késztermékek minőségét elle
Keretrendszer ségivel és technikus szintű szakképezttség megszerzé- nőrzi és üzemi higiéniai ellenőrzéseket végez.
szerinti szintje sével zárul. • A termékek gyártásában vesz részt, meghatá
rozza a hibák és hiányosságok okát.
Téged vár a tartósítóipari technikus szakma, ha: • A „jó minőség” biztosítása a feladata.
• szeretnél gyorsan, egészséges ételt készíteni; • Szakszerűen működteti az üzem információs
ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
• érdekel az élelmiszeripari termékek készítése; és kommunikációs rendszereit.
• érdekel, hogy milyen lépések eredménye a sava
nyú káposzta, rostos ivólé vagy a csemege uborka; Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
• szívesen vizsgálnád laboratóriumban a befőtte • Konzervgyárnál.
ket, savanyított termékeket, ketchupot stb.; • Hűtőháznál.
• jól kommunikálsz másokkal, szívesen dolgozol • Saját vállalkozásban.
csapatban.
Azok számára ajánljuk, akik modern eljárással
Mivel foglalkozik a tartósítóipari technikus? szeretnének egészséges élelmiszert előállítani.
• Csoportvezetői, középvezetői feladatokat lát el Azoknak, akik szeretnének korszerű, automa
a tartósító üzemekben. tizált üzemben vagy laboratóriumban dolgozni,
• Zöldségeket, gyümölcsöket, csomagolóanyago és magánvállalkozóként saját termékekkel megje
kat vesz át, laboratóriumi vizsgálatokat végez és lenni a piacon.
minősít.
58 59