Page 59 - Agrárszakma iránytű 2022
P. 59

Tartósítóipari technikus                                         5 0721 05 15
                                                                                                                                                                 szakma azonosító
                                                                                  5

                                                                       Magyar Képesítési       Az élelmiszeripari ágazat ötéves képzése, amely érett- •  Félkész termékek, késztermékek minőségét elle­
                                                                          Keretrendszer        ségivel és technikus szintű szakképezttség megszerzé-  nőrzi és üzemi higiéniai ellenőrzéseket végez.
                                                                          szerinti szintje     sével zárul.                             •  A termékek gyártásában vesz részt, meghatá­
                                                                                                                                          rozza a hibák és hiányosságok okát.
                                                                                               Téged vár a tartósítóipari technikus szakma, ha:   •  A „jó minőség” biztosítása a feladata.
                                                                                               •  szeretnél gyorsan, egészséges ételt készíteni;   •  Szakszerűen működteti az üzem információs
                                                        ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
                                                                                               •  érdekel az élelmiszeripari termékek készítése;  és kommunikációs rendszereit.
                                                                                               •  érdekel, hogy milyen lépések eredménye a sava­
                                                                                                 nyú káposzta, rostos ivólé vagy a csemege uborka; Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
                                                                                               •  szívesen  vizsgálnád  laboratóriumban  a  befőtte­ •  Konzervgyárnál.
                                                                                                 ket, savanyított termékeket, ketchupot stb.;  •  Hűtőháznál.
                                                                                               •  jól kommunikálsz másokkal, szívesen dolgozol  •  Saját vállalkozásban.
                                                                                                 csapatban.
                                                                                                                                        Azok számára ajánljuk, akik modern eljárással
                                                                                               Mivel foglalkozik a tartósítóipari technikus?  szeretnének  egészséges élelmiszert előállítani.
                                                                                               •  Csoportvezetői, középvezetői feladatokat lát el    Azoknak, akik szeretnének korszerű,  automa­
                                                                                                 a tartósító üzemekben.                 tizált üzemben vagy laboratóriumban dolgozni,
                                                                                               •  Zöldségeket, gyümölcsöket, csomagolóanyago­  és magánvállalkozóként saját termékekkel megje­
                                                                                                 kat vesz át, laboratóriumi vizsgálatokat végez és   lenni a piacon.
                                                                                                 minősít.
    58                                                                                                                                                                       59
   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64