Page 58 - Agrárszakma iránytű 2022
P. 58

Szőlőfeldolgozó                                                  4 0721 05 14
                                                                         szakma azonosító
 3

 Magyar Képesítési   Az élelmiszeripari ágazat szőlész-borász képzésének  •  Kezeli és előkészíti a mustot erjedésre,
 Keretrendszer   részszakmája, amely a részszakma megszerzésére    mustot fokol.
 szerinti szintje  irányuló szakmai vizsgával zárul.  •  Elvégzi a higiéniai feladatokat, hogy a leendő
                                                 bor minősége a legjobb legyen.
       Téged vár a szőlőfeldolgozó szakma, ha:   •  Gondoskodik a szőlőfeldolgozás során
       •  érdekel a borgyártás;                  keletkezett mellékanyagok elhelyezéséről.
 ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
       •  elkötelezett vagy a higiénia területén;
       •  szeretsz csoportban dolgozni;         Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
       •  elfogadod mások irányítását.         •  Szőlőtermesztéssel foglalkozó
                                                 mezőgazdasági üzemekben.
       Mivel foglalkozik a szőlőfeldolgozó?    •  Borászatokban.
       •  Részt vesz a szüret lebonyolításában.
       •  Részt vesz a szüret során használt eszközök,   Azok számára ajánljuk,  akiket érdekel a minőségi
         berendezések működtetésében, tisztítja azokat.  bor elkészítésének módja, és  akik egy cél érdekében
       •  Átveszi a szőlőt.                     szívesen végeznek precíz, pontos munkát. Azoknak,
       •  Segít a szőlőfeldolgozás során használt    akiket érdekel, hogy a mustból hogyan lesz bor, illet­
         gépek, berendezések üzemeltetésében,    ve mitől függ az, hogy milyen bor lesz. Azoknak, akik
         karbantartásában.                      szeretnek korszerű berendezésekkel dolgozni.



 56                                                                                  57
   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63