Page 28 - ÉLIP magazin 2025. október Különszám
P. 28
KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK
PANYOLIUM – MÓRUCZ ISTVÁN E.V.
Vállalkozásunk több mint 10 éve foglalkozik élelmiszer, azon belül elsősorban zöldség és gyü-
mölcs tartósítással, szárítással és aszalással. A vállalkozás alapgondolata onnan származik,
hogy évről évre néztük végig, ahogy a térségben bőtermő gyümölcsök (körte, meggy, szilva,
alma) a fa alatt vagy a fán tönkre megy a rendkívül alacsony felvásárlási ár miatt. A méltány-
talanul alulértékelt gyümölcsök felhasználásával, olyan termékeket állítunk elő, amelyekben
ezen gyümölcsök valódi értékei megjelennek, megtestesülnek. Gazdálkodásunk a biodiver-
zitás jegyében zajlik, minden termő területünk rendelkezik BIO tanúsítvánnyal. Fő tevékeny-
ségünk: Egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás.
A több éves termékfejlesztés és ezzel egy időben tartó gépesítés eredményeként ma már
széles termékpalettával rendelkezünk (natúr aszalványok, gyógynövény teák, aszalt gyü-
mölcs teák, lekvárok, liofilizált élelmiszerek). A magas minőségű natúr termékek (kén, cukor
és egyéb tartósítószer mentes) egy a tradíciókat tükröző, de a piaci igényeknek megfelelő
design csomagolást kaptak. A Panyolium brand koncepciójának alapköve volt és azóta is min-
den termékfejlesztés alapvető eleme a design gondolkodás.
Díjak:
2019. Széchenyi Business of the Year Award, Family Special Award winner
2022. Design Management díj - I. Hely, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala,
Magyar Formatervezési Tanács
Az értékesítést pedig az online felületek lehetőségeit kiaknázva maximalizáljuk. Így tudunk
Magyarország egy a centrumtól távol eső szegletében is megalkotni egy országosan ismert márkát.