Page 18 - NAKlap_2019_04
P. 18

18                                                                                          2019. április | NAKlap                      NAKlap | 2019. április                                                                                          19


          Tanulmányúton lehet ismerkedni                                                                                                                                                                 MINŐSÉGI



          a „mentes” termékekkel                                                                                                                                            NAK                          AGRÁRKÉPZÉSEK –

                                                                                                                                                                                                         A VERSENYKÉPES

          A nemzeti                                                                                                                                            FELNŐTTKÉPZÉS
          Agrárgazdasági                                                                                                                                                                                 TUDÁSÉRT.
          Kamara tagjai szá-
          mára immár harma-
          dik alkalommal is
          lehetőséget biztosít
          Európa legjelentő-
          sebb mentes élelmi-                                                                                                                                GYAKORLATORIENTÁLT
          szereket felvonultató
          élelmiszeripari kiál-                                                                                                                                                                                               KORSZERŰ ISMERETEK
          lításának megtekin-                                                                                                                                           HITELES FORRÁSBÓL
          tésére.


           a dinamikusan bővülő „mentes”                                                                                                                                                                                    KÖZVETLEN HASZON
          termékek piacának és újdonságai-                                                                                                                     TÁMOGATOTT KÉPZÉSEK
          nak megismeréséhez látogasson
          el velünk a 2019. május 28–29.
          között Barcelonában hetedik alka-                                                                                                                                                             hirdetés
          lommal megrendezésre kerülő
          Free From & Functional Food   a „lactose Free & Dairy Free”  kon-  tani a helyszínhez közeli szállás   javasolt. a jelentkezés során előny-                                                   maraton
          Expóra. az előállítói és kereskedői   ferenciákat is, amelyeken előadá-  költségének fedezése mellett. az   ben részesítjük azon tagjainkat,
          oldal nemzetközi kiállításán a   sok keretében ismerhetik meg a   utazás során felmerülő egyéb költ-  akik eddig még nem vettek részt
          mentes, a vegán, a bio- és a funk-  termékek piacának jelenlegi és   ségek (repülőjegy, transzport, biz-  vásárlátogatási programunkon. a
          cionális élelmiszereké lesz a fősze-  várható alakulását, újdonságait.  tosítás, reggelin kívüli étkezések) a   program részletei a NaK portálon
          rep. a kiállításhoz kapcsolódóan   az expóra a NaK minimum 5,   résztvevőket terhelik. Tolmácsolás-  olvashatók, további információ
          megrendezik a „Free From”, a   maximum 15 kamarai tag számára   ra, fordításra lehetőség nem lesz,   pedig szucs.viktoria@nak.hu e-mail
          „Health ingredients”, a „Vegan” és   tud látogatási lehetőséget biztosí-  idegen nyelv ismerete (pl. angol)   címen kérhető.

          Katalánok mutatják, hogyan készítik a pácolt sonkát


          A nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén har-                    elméleti és gyakorlati részeket   fedezi a jelentkezők számára. az
          madik alkalommal szervez tanulmányutat                       egyaránt tartalmaz. Bemutatják a   utazás során felmerülő egyéb
          az európai szinten vezető húsipari kutató és                 különböző alap- és segédanyago-  költségek (repülőjegy, biztosítás,
          oktató intézménybe, a katalán IrtA monellsi                  kat s technológiai lépéseket, illet-  szállás, reggelin és ebéden kívüli
          intézetébe 2019. május 29–31. között, pácolt                 ve az intézet kísérleti üzemében   étkezések) a résztvevőket terhelik.
                                                                                                     a képzés nyelve angol, a nyelv
                                                                       pácolt sonkák készítésére is lehe-
          sonkakészítmények témájában.                                 tőség nyílik. a csoportos program   minimum értési szintű ismerete
                                                                       minimum 10, maximum 12 fő     szükséges (tolmácsolásra lehető-                                                                    Kövessen minket!
           a folyamatosan változó piaci és   gatása  érdekében a Nemzeti   kamarai tag részvételére ad lehe-  ség nincs). a jelentkezés során                               NAK
          fogyasztói igények komoly kihí-  agrárgazdasági Kamara a katalán   tőséget, amelyen belül különböző   előnyben részesítjük azon tagjain-                          NONPROFIT
          vást jelentenek az élelmiszer-elő-  irTa (research & Technology   üzemméretű tagjaink részvételére   kat, akik eddig még nem vettek                                                                                       A VIDÉKI TÉRSÉGEKBE BERUHÁZÓ EURÓPA
          állítók számára. a versenyben   Food & agriculture) monellsi inté-  is lehetőséget biztosítunk.  részt spanyolországi tanulmány-
          elengedhetetlen a felhasználható   zetében 2019. május 29–31. között   a tanulmányút részvételi költ-  utunkon.                                                                                                                    Európai Mezőgazdasági
                                                                                                                                                                                                                                             Vidékfejlesztési Alap
          alapanyagok és azok kombinálha-  3 napos gyakorlati tanulmányutat   ségét, amely tartalmazza az okta-  a részletes programterv a NaK
                                                                                                                                                                                                                                             A VIDÉKI TÉRSÉGEKBE BERUHÁZÓ EURÓPA
          tóságának, valamint a technoló-  szervez sonkatermékek témájá-  tási segédanyagokat, a napközbe-  portálon olvasható, illetve továb-                          WWW.NAKNONPROFIT.HU/KEPZESEK
          giai módszerek és folyamatok   ban, a húsiparban, illetve a készít-  ni étkezéseket (kávészünet, ebéd),   bi információ a szucs.viktoria@                     +36 1 803 6230                                              az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága.
                                                                                                                                                                                                                                         Az EMVA támogatások végrehajtására kijelölt hatóság
          átfogó ismerete.  a hazai előállí-  mények gyártásában tevékenyke-  valamint a repülőtér és az irTa   nak.hu elektronikus elérhetősé-
          tók versenyképességének támo-  dő tagjai számára. a program   közötti transzportot, a kamara   gen kérhető.
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23