Page 19 - NAKlap_2019_04
P. 19

18   2019. április | NAKlap  NAKlap | 2019. április                                                                       19


 Tanulmányúton lehet ismerkedni                                  MINŐSÉGI



 a „mentes” termékekkel             NAK                          AGRÁRKÉPZÉSEK –

                                                                 A VERSENYKÉPES

 A nemzeti            FELNŐTTKÉPZÉS
 Agrárgazdasági                                                  TUDÁSÉRT.
 Kamara tagjai szá-
 mára immár harma-
 dik alkalommal is
 lehetőséget biztosít
 Európa legjelentő-
 sebb mentes élelmi-  GYAKORLATORIENTÁLT
 szereket felvonultató
 élelmiszeripari kiál-                                                                KORSZERŰ ISMERETEK
 lításának megtekin-            HITELES FORRÁSBÓL
 tésére.


 a dinamikusan bővülő „mentes”                                                      KÖZVETLEN HASZON
 termékek piacának és újdonságai-  TÁMOGATOTT KÉPZÉSEK
 nak megismeréséhez látogasson
 el velünk a 2019. május 28–29.
 között Barcelonában hetedik alka-                              hirdetés
 lommal megrendezésre kerülő
 Free From & Functional Food   a „lactose Free & Dairy Free”  kon-  tani a helyszínhez közeli szállás   javasolt. a jelentkezés során előny-  maraton
 Expóra. az előállítói és kereskedői   ferenciákat is, amelyeken előadá-  költségének fedezése mellett. az   ben részesítjük azon tagjainkat,
 oldal nemzetközi kiállításán a   sok keretében ismerhetik meg a   utazás során felmerülő egyéb költ-  akik eddig még nem vettek részt
 mentes, a vegán, a bio- és a funk-  termékek piacának jelenlegi és   ségek (repülőjegy, transzport, biz-  vásárlátogatási programunkon. a
 cionális élelmiszereké lesz a fősze-  várható alakulását, újdonságait.  tosítás, reggelin kívüli étkezések) a   program részletei a NaK portálon
 rep. a kiállításhoz kapcsolódóan   az expóra a NaK minimum 5,   résztvevőket terhelik. Tolmácsolás-  olvashatók, további információ
 megrendezik a „Free From”, a   maximum 15 kamarai tag számára   ra, fordításra lehetőség nem lesz,   pedig szucs.viktoria@nak.hu e-mail
 „Health ingredients”, a „Vegan” és   tud látogatási lehetőséget biztosí-  idegen nyelv ismerete (pl. angol)   címen kérhető.

 Katalánok mutatják, hogyan készítik a pácolt sonkát


 A nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén har-  elméleti és gyakorlati részeket   fedezi a jelentkezők számára. az
 madik alkalommal szervez tanulmányutat   egyaránt tartalmaz. Bemutatják a   utazás során felmerülő egyéb
 az európai szinten vezető húsipari kutató és   különböző alap- és segédanyago-  költségek (repülőjegy, biztosítás,
 oktató intézménybe, a katalán IrtA monellsi   kat s technológiai lépéseket, illet-  szállás, reggelin és ebéden kívüli
 intézetébe 2019. május 29–31. között, pácolt   ve az intézet kísérleti üzemében   étkezések) a résztvevőket terhelik.
 a képzés nyelve angol, a nyelv
 pácolt sonkák készítésére is lehe-
 sonkakészítmények témájában.  tőség nyílik. a csoportos program   minimum értési szintű ismerete
 minimum 10, maximum 12 fő   szükséges (tolmácsolásra lehető-    Kövessen minket!
 a folyamatosan változó piaci és   gatása  érdekében a Nemzeti   kamarai tag részvételére ad lehe-  ség nincs). a jelentkezés során   NAK
 fogyasztói igények komoly kihí-  agrárgazdasági Kamara a katalán   tőséget, amelyen belül különböző   előnyben részesítjük azon tagjain-  NONPROFIT
 vást jelentenek az élelmiszer-elő-  irTa (research & Technology   üzemméretű tagjaink részvételére   kat, akik eddig még nem vettek   A VIDÉKI TÉRSÉGEKBE BERUHÁZÓ EURÓPA
 állítók számára. a versenyben   Food & agriculture) monellsi inté-  is lehetőséget biztosítunk.  részt spanyolországi tanulmány-
 elengedhetetlen a felhasználható   zetében 2019. május 29–31. között   a tanulmányút részvételi költ-  utunkon.  Európai Mezőgazdasági
                                                                                                     Vidékfejlesztési Alap
 alapanyagok és azok kombinálha-  3 napos gyakorlati tanulmányutat   ségét, amely tartalmazza az okta-  a részletes programterv a NaK
                                                                                                     A VIDÉKI TÉRSÉGEKBE BERUHÁZÓ EURÓPA
 tóságának, valamint a technoló-  szervez sonkatermékek témájá-  tási segédanyagokat, a napközbe-  portálon olvasható, illetve továb-  WWW.NAKNONPROFIT.HU/KEPZESEK
 giai módszerek és folyamatok   ban, a húsiparban, illetve a készít-  ni étkezéseket (kávészünet, ebéd),   bi információ a szucs.viktoria@  +36 1 803 6230  az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága.
                                                                                                 Az EMVA támogatások végrehajtására kijelölt hatóság
 átfogó ismerete.  a hazai előállí-  mények gyártásában tevékenyke-  valamint a repülőtér és az irTa   nak.hu elektronikus elérhetősé-
 tók versenyképességének támo-  dő tagjai számára. a program   közötti transzportot, a kamara   gen kérhető.
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24