Page 35 - Agrárszakma iránytű 2025
P. 35

Húskészítmény gyártó                                             4 0721 05 08
                                                                         szakma azonosító
 3

 Magyar Képesítési   Az élelmiszeripari ágazat hentes és húskészítmény-   •  Kézzel és géppel pácolja a húsrészeket.
 Keretrendszer   készítő képzésének részszakmája, amely a részszakma  •  Kezeli a húsipari gépeket, berendezéseket.
 szerinti szintje  megszerzésére irányuló szakmai vizsgával zárul.
                                                Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
       Téged vár a húskészítmény gyártó részszakma, ha:    •  Kis­, közepes­ és nagyméretű húsipari feldolgozó
       •  szívesen megismernéd a húsipari készítményeket;  üzemekben.
 ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
       •  szeretnéd megtanulni a virsli, a párizsi, a pácolt  •  Saját, vagy családi húsipari vállalkozásban.
         húsok és a többi húskészítmény elkészítésének
         a titkát;                              Azok számára ajánljuk, akik szeretnék megismerni
       •  szeretnél modern húsipari gépeket kezelni;  a kereskedelemben árusított húskészítmények
                                                   i
       •  nem csak elkészíteni, hanem elfogyasztani    neve t, csoportjait, jellemző tulajdonságait. Azok­
         is szereted a húskészítményeket.       nak, akik szeretnének húsipari termékeket előállí­
                                                tani, gépeket, berendezéseket kezelni, és szeretik
       Mivel foglalkozik a húskészítmény gyártó?  a kézügyességet igénylő feladatokat. Szeretnek
       •  Részt vesz a húsok átvételében, mérlegelésében.  csapatban dolgozni és szeretik a pontos és higiéni­
       •  Elvégzi a termékgyártás alap­ és egyéb anyagainak  kus munkavégzést.
         kimérését, előkészítését.
       •  Aprítja, darabolja a húsrészeket, fűszerezi,
         bekeveri a húsmasszát.
       •  Tölti, formázza, tartósítja a húskészítményeket.
 34                                                                                  35
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40