Page 35 - Agrárszakma iránytű 2025
P. 35
Húskészítmény gyártó 4 0721 05 08
szakma azonosító
3
Magyar Képesítési Az élelmiszeripari ágazat hentes és húskészítmény- • Kézzel és géppel pácolja a húsrészeket.
Keretrendszer készítő képzésének részszakmája, amely a részszakma • Kezeli a húsipari gépeket, berendezéseket.
szerinti szintje megszerzésére irányuló szakmai vizsgával zárul.
Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
Téged vár a húskészítmény gyártó részszakma, ha: • Kis, közepes és nagyméretű húsipari feldolgozó
• szívesen megismernéd a húsipari készítményeket; üzemekben.
ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
• szeretnéd megtanulni a virsli, a párizsi, a pácolt • Saját, vagy családi húsipari vállalkozásban.
húsok és a többi húskészítmény elkészítésének
a titkát; Azok számára ajánljuk, akik szeretnék megismerni
• szeretnél modern húsipari gépeket kezelni; a kereskedelemben árusított húskészítmények
i
• nem csak elkészíteni, hanem elfogyasztani neve t, csoportjait, jellemző tulajdonságait. Azok
is szereted a húskészítményeket. nak, akik szeretnének húsipari termékeket előállí
tani, gépeket, berendezéseket kezelni, és szeretik
Mivel foglalkozik a húskészítmény gyártó? a kézügyességet igénylő feladatokat. Szeretnek
• Részt vesz a húsok átvételében, mérlegelésében. csapatban dolgozni és szeretik a pontos és higiéni
• Elvégzi a termékgyártás alap és egyéb anyagainak kus munkavégzést.
kimérését, előkészítését.
• Aprítja, darabolja a húsrészeket, fűszerezi,
bekeveri a húsmasszát.
• Tölti, formázza, tartósítja a húskészítményeket.
34 35