Page 31 - Agrárszakma iránytű 2025
P. 31

Hentes és húskészítmény-készítő                                  4 0721 05 08
                                                                         szakma azonosító
 4

 Magyar Képesítési   Az élelmiszeripari ágazat hároméves képzése, amely   •  Húst és húskészítményeket értékesít,
 Keretrendszer   a szakképzettség megszerzésével zárul.  kommunikál a vásárlókkal.
 szerinti szintje                              •  A vásárlókat a húsok elkészítéséről informálja.
       Téged vár a hentes és húskészítmény-készítő szakma,
       ha:                                      Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
       •  szeretnéd megtudni, hogy miként történik a vágó­ •  Kis­, közepes­ és nagyméretű hús­ és baromfi­
 ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
         állatok kíméletes és szakszerű feldolgozása;  feldolgozó vállalatoknál.
       •  érdekel, hogyan készül a füstölt kolbász,    •  Élelmiszeripari áruházláncok hús­ és húskészít­
         virsli, párizsi;                        mény­értékesítő osztályain.
       •  szeretnéd a modern húsipari gépeket kezelni;  •  Saját, vagy családi hús­és baromfiipari vállalko­
       •  érdekel a húsboltok világa és szeretnél eladóként   zásban.
         segíteni a vevőknek a sütéshez, főzéshez alkalmas
         húsok kiválasztásában.                 Azok számára ajánljuk, akik szeretnének megismer­
                                                kedni a vágóállatok szakszerű és kíméletes feldol­
       Mivel foglalkozik a hentes és húskészítmény-készítő?  gozásával. Akik szeretnének modern technológiákat
       •  A vágóállatok feldolgozásában vesz részt.  és berendezéseket alkalmazó üzemekben húsipari
       •  A vágóállatok húsrészeit kicsontozza.  készítményeket, konyhakész húsokat előállítani.
       •  A húsipari termékek gyártásában részt vesz,    Azoknak, akiket érdekel a húskereskedelem világa.
         a húsipari gépeket kezeli.


 30                                                                                  31
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36