Page 33 - Agrárszakma iránytű 2025
P. 33
Csontozó munkás 4 0721 05 08
szakma azonosító
3
Magyar Képesítési Az élelmiszeripari ágazat hentes és húskészítmény - • Kicsontozza a húsrészeket, konyhakészre
Keretrendszer készítő képzésének részszakmája, amely a részszakma formázza, szeleteli, darabolja a húsokat.
szerinti szintje megszerzésére irányuló szakmai vizsgával zárul. • Kezeli a húsipari gépeket, berendezéseket.
• Betartja a higiéniai és munkavédelmi előírásokat.
Téged vár a csontozó munkás részszakma, ha:
• volna kedved megismerni a levágott, lehűtött Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
sertés, marha, juh, ló húsrészeit; • Kis, közepes és nagyméretű húsipari feldolgozó
• szeretnéd megtanulni a húsrészek csontozásá üzemekben.
nak, konyhai előkészítésének a lépéseit; • Saját, vagy családi húsipari vállalkozásban.
• izgalmasnak találod a kézügyességet • Élelmiszerkereskedelemben.
igénylő feladatokat;
• szeretnél modern húsipari gépeket kezelni; Azok számára ajánljuk, akiket érdekel a húsipar,
• szeretsz csapatban dolgozni. továbbá, akik szeretnék megismerni a vágóállatok
húsrészeit és a belőlük kinyerhető, elkészíthető
Mivel foglalkozik a csontozó munkás? húsokat. Azoknak, akik érdeklődnek a vágóállatok
• Részt vesz a tőkehúsok átvételében, testfelépítése iránt, akik szeretik a kézügyességet
mérlegelésében. igénylő feladatokat, és szeretnek csapatban dol
• Elvégzi az előhűtött vágóállatok, félsertések, gozni, szeretik a pontos munkavégzést.
marhanegyedek darabolását.
32 33