Page 34 - Agrárszakma iránytű 2025
P. 34

Húskészítmény gyártó                                            4 0721 05 08
                                                                                                                                                                 szakma azonosító
                                                                                  3

                                                                       Magyar Képesítési       Az élelmiszeripari ágazat hentes és húskészítmény-   •  Kézzel és géppel pácolja a húsrészeket.
                                                                          Keretrendszer        készítő képzésének részszakmája, amely a részszakma  •  Kezeli a húsipari gépeket, berendezéseket.
                                                                          szerinti szintje     megszerzésére irányuló szakmai vizsgával zárul.
                                                                                                                                        Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
                                                                                               Téged vár a húskészítmény gyártó részszakma, ha:    •  Kis­, közepes­ és nagyméretű húsipari feldolgozó
                                                                                               •  szívesen megismernéd a húsipari készítményeket;  üzemekben.
                                                        ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
                                                                                               •  szeretnéd megtanulni a virsli, a párizsi, a pácolt  •  Saját, vagy családi húsipari vállalkozásban.
                                                                                                 húsok és a többi húskészítmény elkészítésének
                                                                                                 a titkát;                              Azok számára ajánljuk, akik szeretnék megismerni
                                                                                               •  szeretnél modern húsipari gépeket kezelni;  a kereskedelemben árusított húskészítmények
                                                                                               •  nem csak elkészíteni, hanem elfogyasztani    neve t, csoportjait, jellemző tulajdonságait. Azok­
                                                                                                                                            i
                                                                                                 is szereted a húskészítményeket.       nak, akik szeretnének húsipari termékeket előállí­
                                                                                                                                        tani, gépeket, berendezéseket kezelni, és szeretik
                                                                                               Mivel foglalkozik a húskészítmény gyártó?  a kézügyességet igénylő feladatokat. Szeretnek
                                                                                               •  Részt vesz a húsok átvételében, mérlegelésében.  csapatban dolgozni és szeretik a pontos és higiéni­
                                                                                               •  Elvégzi a termékgyártás alap­ és egyéb anyagainak  kus munkavégzést.
                                                                                                 kimérését, előkészítését.
                                                                                               •  Aprítja, darabolja a húsrészeket, fűszerezi,
                                                                                                 bekeveri a húsmasszát.
                                                                                               •  Tölti, formázza, tartósítja a húskészítményeket.
    34                                                                                                                                                                       35
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39