Page 39 - Agrárszakma iránytű 2025
P. 39

Húsipari technikus                                               5 0721 05 09
                                                                         szakma azonosító
 5

 Magyar Képesítési   Az élelmiszeripari ágazat ötéves képzése, amely érettsé- •  Ellátja a csoportvezetői, középvezetői feladatokat
 Keretrendszer   givel és technikus szintű a szakképzettség megszerzésé-  a húsipari üzemekben.
 szerinti szintje  vel zárul.                  •  Ellenőrzi az alapanyagok, félkész termékek,
                                                 késztermékek minőségét.
       Téged vár a húsipari technikus szakma, ha:
       •  szeretnéd megtudni, miként történik a vágó­  Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
 ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
         állatok kíméletes és szakszerű feldolgozása;  •  Kis­, közepes­ és nagyméretű hús­ és baromfifel­
       •  kíváncsi vagy, milyen gyártási műveleteket    dolgozó vállalatoknál.
         alkalmaznak a virsli, a párizsi, a füstölt kolbász   •  Élelmiszeripari áruházláncok hús­ és húskészít­
         és a füstölt sonka, szalámifélék és a többi húské­  mény­értékesítő osztályain, vagy üzemi
         szítmény előállítása során;             és hatósági laboratóriumokban.
       •  érdekelnek a modern húsipari gépek és beren­
         dezések;                               Azok számára ajánljuk, akik szeretnének megismer­
       •  érdekel az élelmiszeripari laborok működése.  kedni a vágóállatok szakszerű és kíméletes feldol­
                                                gozásával. Azoknak, akik szeretnének modern tech­
       Mivel foglalkozik a húsipari technikus?  nológiákat és berendezéseket alkalmazó húsipari
       •  Közreműködik a vágóállatok feldolgozásában.  üzemekben húsipari készítményeket, konyhakész
       •  Részt vesz a húsipari termékek gyártásában,    húsokat előállítani, a gyártási folyamatokat tervezni
         új termékek fejlesztésében.            és irányítani.


 38                                                                                  39
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44