Page 30 - Agrárszakma iránytű 2025
P. 30
Hentes és húskészítmény-készítő 4 0721 05 08
szakma azonosító
4
Magyar Képesítési Az élelmiszeripari ágazat hároméves képzése, amely • Húst és húskészítményeket értékesít,
Keretrendszer a szakképzettség megszerzésével zárul. kommunikál a vásárlókkal.
szerinti szintje • A vásárlókat a húsok elkészítéséről informálja.
Téged vár a hentes és húskészítmény-készítő szakma,
ha: Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
• szeretnéd megtudni, hogy miként történik a vágó • Kis, közepes és nagyméretű hús és baromfi
ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
állatok kíméletes és szakszerű feldolgozása; feldolgozó vállalatoknál.
• érdekel, hogyan készül a füstölt kolbász, • Élelmiszeripari áruházláncok hús és húskészít
virsli, párizsi; ményértékesítő osztályain.
• szeretnéd a modern húsipari gépeket kezelni; • Saját, vagy családi húsés baromfiipari vállalko
• érdekel a húsboltok világa és szeretnél eladóként zásban.
segíteni a vevőknek a sütéshez, főzéshez alkalmas
húsok kiválasztásában. Azok számára ajánljuk, akik szeretnének megismer
kedni a vágóállatok szakszerű és kíméletes feldol
Mivel foglalkozik a hentes és húskészítmény-készítő? gozásával. Akik szeretnének modern technológiákat
• A vágóállatok feldolgozásában vesz részt. és berendezéseket alkalmazó üzemekben húsipari
• A vágóállatok húsrészeit kicsontozza. készítményeket, konyhakész húsokat előállítani.
• A húsipari termékek gyártásában részt vesz, Azoknak, akiket érdekel a húskereskedelem világa.
a húsipari gépeket kezeli.
30 31