Page 21 - ÉLIP magazin 2025. október Különszám
P. 21
A nemzetközi és hazai versenyeken elért díjak igazolják a főzde minőség iránti elköteleződé- KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK
sét. Többször nyerték el a Nemzetgyőztes címet a „Destillata” versenyen, míg az „IWSC” és
a „Great Taste Awards” is több párlatunkat elismerte. A hazai „Quintessence Pálinkaversenyen”
számos arany-, ezüst- és bronzéremmel gazdagodtak, pálinkafőző mesterük pedig a „Magyar
Pálinkáért Érdemrendben” is részesült.
Az Agárdi Pálinkafőzde számára azonban nemcsak a termékek előállítása fontos, hanem
a pálinkakultúra szélesebb körű népszerűsítése is. Kóstolókat, rendezvényeket és szakmai
programokat szerveznek, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek a főzés rejtelmeibe és
megismerhetik a különleges ízeket. Az edukációs célú programok mellett a vállalat együtt-
működik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel, amelynek hallgatói gyakorlati
tapasztalatot szerezhetnek Agárdon.
A jövőképet a folyamatos megújulás és a fenntartható fejlődés határozza meg. A főzde
kiemelt figyelmet fordít a technológiai korszerűsítésre, az energiahatékonyság növelésére,
valamint az exportpiacok további erősítésére. Céljuk, hogy a prémium minőség, a környezet-
tudatosság és a társadalmi felelősségvállalás jegyében hosszú távon is értéket teremtse-
nek. Ahogy Szabó László ügyvezető hangsúlyozza: „Számunkra a minőség és a hagyomány
megőrzése mellett az a legfontosabb, hogy felelősen és fenntartható módon működjünk,
így biztosítva a pálinkakultúra jövőjét.”
A bemutatkozó
folytatódik
a következő oldalon