Page 21 - ÉLIP magazin 2025. október Különszám
P. 21

A nemzetközi és hazai versenyeken elért díjak igazolják a főzde minőség iránti elköteleződé-                                                                                                            KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK


                                                                                                                                                                                  sét. Többször nyerték el a Nemzetgyőztes címet a „Destillata” versenyen, míg az „IWSC” és


                                                                                                                                                                                  a „Great Taste Awards” is több párlatunkat elismerte. A hazai „Quintessence Pálinkaversenyen”



                                                                                                                                                                                  számos arany-, ezüst- és bronzéremmel gazdagodtak, pálinkafőző mesterük pedig a „Magyar


                                                                                                                                                                                  Pálinkáért Érdemrendben” is részesült.





                                                                                                                                                                                  Az Agárdi Pálinkafőzde számára azonban nemcsak a termékek előállítása fontos, hanem


                                                                                                                                                                                  a pálinkakultúra szélesebb körű népszerűsítése is. Kóstolókat, rendezvényeket és szakmai



                                                                                                                                                                                  programokat szerveznek, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek a főzés rejtelmeibe és


                                                                                                                                                                                  megismerhetik a különleges ízeket. Az edukációs célú programok mellett a vállalat együtt-



                                                                                                                                                                                  működik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel, amelynek hallgatói gyakorlati


                                                                                                                                                                                  tapasztalatot szerezhetnek Agárdon.





                                                                                                                                                                                  A jövőképet a folyamatos megújulás és a fenntartható fejlődés határozza meg. A főzde


                                                                                                                                                                                  kiemelt figyelmet fordít a technológiai korszerűsítésre, az energiahatékonyság növelésére,



                                                                                                                                                                                  valamint az exportpiacok további erősítésére. Céljuk, hogy a prémium minőség, a környezet-


                                                                                                                                                                                  tudatosság és a társadalmi felelősségvállalás jegyében hosszú távon is értéket teremtse-


                                                                                                                                                                                  nek. Ahogy Szabó László ügyvezető hangsúlyozza: „Számunkra a minőség és a hagyomány



                                                                                                                                                                                  megőrzése mellett az a legfontosabb, hogy felelősen és fenntartható módon működjünk,


                                                                                                                                                                                  így biztosítva a pálinkakultúra jövőjét.”

                                                                                                  A bemutatkozó



                                                                                                  folytatódik


                                                                                                  a következő oldalon
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26