Page 20 - ÉLIP Magazin Különszám 2025. október
P. 20

KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK













                         AGÁRDI PÁLINKAFŐZDE KFT.







                        A Velencei-tó partján, gyümölcsöskertek ölelésében készülnek immár több mint húsz éve


                        azok a pálinkák, amelyek a magyar gyümölcsök esszenciáját hordozzák. A 2001-ben alapí-


                        tott Agárdi Pálinkafőzde zöldmezős beruházásként indult, amikor egy maroknyi, a pálinka



                        iránt szenvedélyesen elkötelezett csapat célul tűzte ki, hogy a tradicionális főzési eljáráso-


                        kat modern technológiákkal ötvözve hozzon létre prémium minőségű termékeket. A főzde


                        azóta a hazai pálinkakultúra egyik zászlóshajója lett, amely mára nemcsak Magyarországon,



                        hanem nemzetközi szinten is ismert és elismert.





                        A vállalat működése a gyümölcsfeldolgozástól a lepárláson át egészen a palackozásig terjed,


                        A termékpaletta rendkívül széles: a klasszikus szilva, kajszi, körte és alma pálinkák mellett


                        különleges érlelt tételek, limitált szériák és a prémium „Miraculum” család is megtalálható.



                        A párlatok a legjobb hazai alapanyagokból készülnek, a beszállítók 90%-a magyar termelő,


                        ami nemcsak a kiváló minőséget garantálja, hanem a helyi gazdaságot is erősíti.





                        Az értékesítés három fő pillére a gasztronómia, a kiskereskedelem és a közvetlen értékesítés.


                        A vendéglátás szegmense a legerősebb: a hazai éttermek és bárok kínálatában az Agárdi



                        pálinkák a legjobb minőség garanciájaként jelennek meg. Emellett a cég kiskereskedelmi


                        partnereken keresztül és közvetlen értékesítéssel is eléri a fogyasztókat. Exporttevékenysége



                        folyamatosan bővül, így a magyar pálinka jó híre Európában és a tengerentúlon is egyre


                        szélesebb körben terjed.
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25