Page 35 - Élelmiszeripari magazin 2025 06
P. 35

INNOVATÍV MEGOLDÁSOK













                                                                                                                                                                                   GYORS SZELETBEN SZÁRÍTÁS




                                                                                                                                                                                 – A QDS TECHNOLÓGIA BEMUTATÁSA







                                                                                                                                                                                  A hagyományosan készített szárazon pácolt húskészítmények legidőigényesebb


                                                                                                                                                                                  része a szárítás. A szárítási költségek csökkentésének, valamint a végtermék minő-


                                                                                                                                                                                  ségének növelése érdekében a katalán IRTA kutatói a spanyol METALQUIMIA céggel



                                                                                                                                                                                  közösen kidolgozták a szeletben történő szárítás (Quick-Dry-Slice, QDS) technológiai


                                                                                                                                                                                  és műszaki megoldását. Az új vonal alkalmazásával a szárítási folyamat gyártási és


                                                                                                                                                                                  minőségi szempontból hatékonyabban ellenőrizhető, segítségével érdemben csök-



                                                                                                                                                                                  kenthető a szárítási veszteség.





                                                                                                                                                                                  OLVASS TOVÁBB











































                                                                                                 A témakör folytatódik



                                                                                                 a következő oldalon
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40