Page 11 - NAKlap_2018_05
P. 11

https://
                                                                                                                                                    https://
                                                                                    st.depositphotos.
                                                                                                                                                  st.depositphotos.
                                                                                  com/1011643/1871/i/950/
                                                                                                                                                 com/1011643/1871/i/950/
                                                                                                                                               depositphotos_18715643-stock-pho-
                                                                                 depositphotos_18715643-stock-pho-
 10   2018. május | NAKlap  NAKlap | 2018. május                                to-cute-young-office-worker-talking.jpg     11                to-cute-young-office-worker-talking.jpg
 Elindult a „Tanuljunk együtt!” programsorozat



 Folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági
 Kamara által 2017 tavaszán elindított
 „Tanuljunk együtt!” programsorozat. A
 köztestület akkor a tagok kérésének
 megfelelően a tejipari területen hirdette   A Nemzeti Agrárgazdasági       A Nemzeti Agrárgazdasági
 meg a lehetőséget. A visszajelzések   Kamara Élelmiszeripari koordinátor   Kamara Képzési referens kollégákat
 alapján ismét ez a tematika kerül a   kollégákat keres az ország minden régiójába.   keres az ország minden megyeszékhelyére.
 fókuszba. A program áprilisban a kez-  Leendő kolléga feladatai közé tartozik az önállóan szerve-  Leendő kolléga feladatai közé tartozik a duális képzéssel
              zett céglátogatások alkalmával az élelmiszeripari tagság
                                                                            összefüggő tanácsadói, ellenőrzési, adminisztratív teendők
 dőknek szóló rendezvénnyel indult, majd   tájékoztatása a szakmai eseményekről,- lehetőségekről,-   ellátása, a szintvizsgák szervezésével kapcsolatos operatív
 májusban és júniusban a haladó kurzu-  változásokról, továbbá a NAK aktuális szolgáltatásairól,   feladatok elvégzése, szintvizsgák lebonyolítása, szakmai
 sokkal folytatódik.  programjairól.                                        tájékoztatás a gazdálkodók, szakképzési intézmények felé,
                                                                            illetve kapcsolattartás és együttműködés a társkamarákkal,
              A pozíció betöltéséhez elengedhetetlen saját gépjármű,        szakképző intézményekkel, NAK képzési referenseivel.
 a meghirdetett programsoro-  tikus stb.), kefirt (pohárban alvasz-  utazási hajlandóság, valamint átfogó szakmai ismeretek
 zatra idén is kiemelten nagy volt   tott, habart stb.), tejfölt és túrót is   és minimum 3 éves szakirányú tapasztalat.   A pozíció betöltéséhez elengedhetetlen pedagógus végzett-
                                                                            ség, legalább 3 éves agrár szakképzésben szerzett tapasz-
 az érdeklődés, a jelentkezések   készíthettek. Többen komoly ter-  Önéletrajzokat a karrier@nak.hu e-mail címre várjuk   talat, valamint saját autó.
 lezárultak, a csoportbeosztások   vekkel és elképzelésekkel érkez-  a preferált régió megjelölésével.  Önéletrajzokat a karrier@nak.hu e-mail címre várjuk
 véglegesítésre kerültek. az első   tek, hiszen a feldolgozott élelmi-  További információkért látogasson el a www.nak.hu   a preferált régió megjelölésével.
 tejipari gyakorlaton 10 lelkes és   szertermékek a mai gazdasági   karrieroldalára.  További információkért látogasson el a www.nak.hu
 aktív résztvevőt köszönthettünk a   viszonyokat ismerve jelentős           karrieroldalára.
 mosonmagyaróvári magyar Tej-  többletet nyújthatnak a gazdák
 gazdasági Kísérleti Intézetben.   számára.  és negatív hatásait, figyelmet for-  a tejipari gyakorlati napok egy
 2017-ben a kamarai tagok igénye-  a résztvevők megismerhették a   dítva a kistermelői – kis mennyi-  szakmai beszélgetéssel, oklevelek
 it felismerve indult útjára ez a –   tejet mint alapanyagot, annak   ségű – előállításra. az előadások   átadásával és értékeléssel zárul-
 hiánypótló – gyakorlati program-  összetételét, az egyes alkotóré-  és az üzemi gyakorlatok során   tak. a résztvevők a programot és
 sorozat, amelynek célja a termék-  szek fontosságát és termékgyár-  nagy hangsúlyt fektettek az élel-  a szervezést összességében kivá-
 fejlesztések előmozdítása, a higié-  tásban betöltött szerepét, a   miszer-higiéniai és élelmiszer-biz-  lóan értékelték, örömmel fogad-
 niai ismeretek bővítése és az elő-  különböző tejtermékek – a   tonsági ismeretekre is.   ták a NaK-os kollégák szakmai
 állítók elméleti és gyakorlati   magyar élelmiszerkönyvi előírá-  a program zárásaként a hivata-  segítségnyújtását. megerősítet-
 tudásnövelése volt. az idei első   soknak megfelelő – részletes   los érzékszervi vizsgálati módsze-  ték, hogy szükség van a szemé-
 kurzusban a savanyított tejtermé-  gyártástechnológiáját. az előadók   rek kerültek bemutatásra. a tény-  lyes kapcsolatok kialakítására és   INDÍTSA VELÜNK
 kek gyártástechnológiájával   kiemelték az állatfajokra vonatko-  leges bírálatnál a leíró módszert   ápolására is a kamara és a tagság
 ismerkedhettek meg a résztve-  zó jellegzetességeket, a savanyú   alkalmazva, a két nap során előké-  között.  A NYARAT!
 vők, így a két nap leforgása alatt   tejkészítmények előállításához   szített közel 20-féle terméket   n HOrVáTH VIVIEN
 többféle joghurtot (natúr, probio-  használt kultúrákat, azok pozitív   tesztelték a résztvevők.   ÉLELMIsZErIPArI IgAZgATóság



 Tanuljunk együtt! – Zöldség-gyümölcs feldolgozás!



 a gyakorlati oktatások palettá-  kerülnek a vonatkozó jogszabá-  második napon bontott csoportok   a programon összesen 20 fő   Navon   Navon
 ját bővítve 2018. május 25–26.   lyok, előírások, élelmiszer-bizton-  szerint kerül sor a gyümölcsfeldol-  részvételét tudjuk biztosítani, 10   Supreme Pure  Classic M
 között, egy kétnapos oktatás   sági és higiéniai követelmények. a   gozók és zöldségfeldolgozók gya-  fő zöldségfeldolgozó és 10 fő   20.990 Ft   6.990 Ft
 keretein belül kerül megrende-  résztvevők megismerhetik az alap-  korlati képzésére. a gyümölcs kap-  gyümölcsfeldolgozó csoport-  19.890 Ft  6.290 Ft
 zésre az Élelmiszeripari Igazgató-  anyagokra vonatkozó előírásokat,   csán a lekvárfélék, befőttfélék,   bontásban. a programon való
 ság „Tanuljunk együtt!” program-  a zöldség-gyümölcs tartósítás   levek, szörpök és aszalt termékka-  részvétel rendezett kamarai tag-
 jának első „zöldség-gyümölcs   alapjait, a használható adalékanya-  tegóriák, a zöldség témakörében   sággal ingyenes, de előzetes
 feldolgozás” című képzése a   gok, esetleges kiváltásuk lehetősé-  főként a savanyítás, zöldséglevek,   regisztrációhoz kötött! jelentke-
 szent István Egyetem Élelmiszer-  gét. megtanulják a feldolgozást   zöldségchipsek kerülnek bemuta-  zés és további információ: Hor-
 tudományi Karán, Budapesten.  követő címkézési előírásokat és   tásra. az általános gyakorlatokon   váth Vivien, horvath.vivien@nak.  Minden megrendelés után az ügyfélszolgálat felveszi a kapcsolatot a megrendelővel adategyeztetés céljából. Csak teljes mértékben kitöltött megrendelési adatokkal ellátott
                   megrendeléseket tudunk kielégíteni. Fizetési és szállítási információkat megtalálja a megrendelés oldalon. Egy típusból több darabot is rendelhet. Egyszerre egy típust tud meg-
 az oktatás első napján egy erős,   megismerkedhetnek a legújabb   túl termékfejlesztési javaslatokkal   hu, 0620/279-3790.  rendelni, amennyiben több típusból szeretne rendelni azt külön megrendelésben kell leadnia. A nyomdai hibákért felelősséget nem tudunk vállalni. Jelen reklám nem minősül
                   ajánlattételnek, és nem teljes körű. Részletekért keresse ügyfélszolgálatunkat.
 elméleti tudásátadás biztosítása a   innovációs eljárásokkal, trendek-  és szemléletformáló, hasznos ötle-  n HOrVáTH VIVIEN
 cél, amely során bemutatásra   kel, fejlesztési javaslatokkal. a   tekkel várják az érdeklődőket.  ÉLELMIsZErIPArI IgAZgATóság
                   Az akció időtartama: 2018. május 10. − május 31.                          www.facebook.com/birtokosmobil
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16