Page 10 - NAKlap_2018_05
P. 10

https://
                                                                                                                                                                                                                                                                                            https://
                                                                                                                                                                                                                            st.depositphotos.
                                                                                                                                                                                                                                                                                          st.depositphotos.
                                                                                                                                                                                                                           com/1011643/1871/i/950/
                                                                                                                                                                                                                                                                                         com/1011643/1871/i/950/
                                                                                                                                                                                                                                                                                        depositphotos_18715643-stock-pho-
                                                                                                                                                                                                                         depositphotos_18715643-stock-pho-
           10                                                                                          2018. május | NAKlap                        NAKlap | 2018. május                                                 to-cute-young-office-worker-talking.jpg     11                to-cute-young-office-worker-talking.jpg
          Elindult a „Tanuljunk együtt!” programsorozat



          Folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági
          Kamara által 2017 tavaszán elindított
          „Tanuljunk együtt!” programsorozat. A
          köztestület akkor a tagok kérésének
          megfelelően a tejipari területen hirdette                                                                                                   A Nemzeti Agrárgazdasági                                      A Nemzeti Agrárgazdasági
          meg a lehetőséget. A visszajelzések                                                                                                         Kamara Élelmiszeripari koordinátor                            Kamara Képzési referens kollégákat
          alapján ismét ez a tematika kerül a                                                                                                         kollégákat keres az ország minden régiójába.                  keres az ország minden megyeszékhelyére.
          fókuszba. A program áprilisban a kez-                                                                                                       Leendő kolléga feladatai közé tartozik az önállóan szerve-    Leendő kolléga feladatai közé tartozik a duális képzéssel
                                                                                                                                                      zett céglátogatások alkalmával az élelmiszeripari tagság
                                                                                                                                                                                                                    összefüggő tanácsadói, ellenőrzési, adminisztratív teendők
          dőknek szóló rendezvénnyel indult, majd                                                                                                     tájékoztatása a szakmai eseményekről,- lehetőségekről,-       ellátása, a szintvizsgák szervezésével kapcsolatos operatív
          májusban és júniusban a haladó kurzu-                                                                                                       változásokról, továbbá a NAK aktuális szolgáltatásairól,      feladatok elvégzése, szintvizsgák lebonyolítása, szakmai
          sokkal folytatódik.                                                                                                                         programjairól.                                                tájékoztatás a gazdálkodók, szakképzési intézmények felé,
                                                                                                                                                                                                                    illetve kapcsolattartás és együttműködés a társkamarákkal,
                                                                                                                                                      A pozíció betöltéséhez elengedhetetlen saját gépjármű,        szakképző intézményekkel, NAK képzési referenseivel.
           a meghirdetett programsoro-  tikus stb.), kefirt (pohárban alvasz-                                                                         utazási hajlandóság, valamint átfogó szakmai ismeretek
          zatra idén is kiemelten nagy volt   tott, habart stb.), tejfölt és túrót is                                                                 és minimum 3 éves szakirányú tapasztalat.                     A pozíció betöltéséhez elengedhetetlen pedagógus végzett-
                                                                                                                                                                                                                    ség, legalább 3 éves agrár szakképzésben szerzett tapasz-
          az érdeklődés, a jelentkezések   készíthettek. Többen komoly ter-                                                                           Önéletrajzokat a karrier@nak.hu e-mail címre várjuk           talat, valamint saját autó.
          lezárultak, a csoportbeosztások   vekkel és elképzelésekkel érkez-                                                                          a preferált régió megjelölésével.                             Önéletrajzokat a karrier@nak.hu e-mail címre várjuk
          véglegesítésre kerültek. az első   tek, hiszen a feldolgozott élelmi-                                                                       További információkért látogasson el a www.nak.hu             a preferált régió megjelölésével.
          tejipari gyakorlaton 10 lelkes és   szertermékek a mai gazdasági                                                                            karrieroldalára.                                              További információkért látogasson el a www.nak.hu
          aktív résztvevőt köszönthettünk a   viszonyokat ismerve jelentős                                                                                                                                          karrieroldalára.
          mosonmagyaróvári magyar Tej-  többletet nyújthatnak a gazdák
          gazdasági Kísérleti Intézetben.   számára.                   és negatív hatásait, figyelmet for-  a tejipari gyakorlati napok egy
          2017-ben a kamarai tagok igénye-  a résztvevők megismerhették a   dítva a kistermelői – kis mennyi-  szakmai beszélgetéssel, oklevelek
          it felismerve indult útjára ez a –   tejet mint alapanyagot, annak   ségű – előállításra. az előadások   átadásával és értékeléssel zárul-
          hiánypótló – gyakorlati program-  összetételét, az egyes alkotóré-  és az üzemi gyakorlatok során   tak. a résztvevők a programot és
          sorozat, amelynek célja a termék-  szek fontosságát és termékgyár-  nagy hangsúlyt fektettek az élel-  a szervezést összességében kivá-
          fejlesztések előmozdítása, a higié-  tásban betöltött szerepét, a   miszer-higiéniai és élelmiszer-biz-  lóan értékelték, örömmel fogad-
          niai ismeretek bővítése és az elő-  különböző tejtermékek – a   tonsági ismeretekre is.    ták a NaK-os kollégák szakmai
          állítók elméleti és gyakorlati   magyar élelmiszerkönyvi előírá-  a program zárásaként a hivata-  segítségnyújtását. megerősítet-
          tudásnövelése volt. az idei első   soknak megfelelő – részletes   los érzékszervi vizsgálati módsze-  ték, hogy szükség van a szemé-
          kurzusban a savanyított tejtermé-  gyártástechnológiáját. az előadók   rek kerültek bemutatásra. a tény-  lyes kapcsolatok kialakítására és                                                                          INDÍTSA VELÜNK
          kek gyártástechnológiájával   kiemelték az állatfajokra vonatko-  leges bírálatnál a leíró módszert   ápolására is a kamara és a tagság
          ismerkedhettek meg a résztve-  zó jellegzetességeket, a savanyú   alkalmazva, a két nap során előké-  között.                                                                                                             A NYARAT!
          vők, így a két nap leforgása alatt   tejkészítmények előállításához   szített közel 20-féle terméket   n HOrVáTH VIVIEN
          többféle joghurtot (natúr, probio-  használt kultúrákat, azok pozitív   tesztelték a résztvevők.   ÉLELMIsZErIPArI IgAZgATóság



           Tanuljunk együtt! – Zöldség-gyümölcs feldolgozás!



             a gyakorlati oktatások palettá-  kerülnek a vonatkozó jogszabá-  második napon bontott csoportok   a programon összesen 20 fő                                            Navon                                           Navon
           ját bővítve 2018. május 25–26.   lyok, előírások, élelmiszer-bizton-  szerint kerül sor a gyümölcsfeldol-  részvételét tudjuk biztosítani, 10                              Supreme Pure                                    Classic M
           között, egy kétnapos oktatás   sági és higiéniai követelmények. a   gozók és zöldségfeldolgozók gya-  fő zöldségfeldolgozó és 10 fő                                        20.990 Ft                                       6.990 Ft
           keretein belül kerül megrende-  résztvevők megismerhetik az alap-  korlati képzésére. a gyümölcs kap-  gyümölcsfeldolgozó csoport-                                         19.890 Ft                                       6.290 Ft
           zésre az Élelmiszeripari Igazgató-  anyagokra vonatkozó előírásokat,   csán a lekvárfélék, befőttfélék,   bontásban. a programon való
           ság „Tanuljunk együtt!” program-  a zöldség-gyümölcs tartósítás   levek, szörpök és aszalt termékka-  részvétel rendezett kamarai tag-
           jának első „zöldség-gyümölcs   alapjait, a használható adalékanya-  tegóriák, a zöldség témakörében   sággal ingyenes, de előzetes
           feldolgozás” című képzése a   gok, esetleges kiváltásuk lehetősé-  főként a savanyítás, zöldséglevek,   regisztrációhoz kötött! jelentke-
           szent István Egyetem Élelmiszer-  gét. megtanulják a feldolgozást   zöldségchipsek kerülnek bemuta-  zés és további információ: Hor-
           tudományi Karán, Budapesten.  követő címkézési előírásokat és   tásra. az általános gyakorlatokon   váth Vivien, horvath.vivien@nak.            Minden megrendelés után az ügyfélszolgálat felveszi a kapcsolatot a megrendelővel adategyeztetés céljából. Csak teljes mértékben kitöltött megrendelési adatokkal ellátott
                                                                                                                                                           megrendeléseket tudunk kielégíteni. Fizetési és szállítási információkat megtalálja a megrendelés oldalon. Egy típusból több darabot is rendelhet. Egyszerre egy típust tud meg-
             az oktatás első napján egy erős,   megismerkedhetnek a legújabb   túl termékfejlesztési javaslatokkal   hu, 0620/279-3790.                    rendelni, amennyiben több típusból szeretne rendelni azt külön megrendelésben kell leadnia. A nyomdai hibákért felelősséget nem tudunk vállalni. Jelen reklám nem minősül
                                                                                                                                                           ajánlattételnek, és nem teljes körű. Részletekért keresse ügyfélszolgálatunkat.
           elméleti tudásátadás biztosítása a   innovációs eljárásokkal, trendek-  és szemléletformáló, hasznos ötle-  n HOrVáTH VIVIEN
           cél, amely során bemutatásra   kel, fejlesztési javaslatokkal. a   tekkel várják az érdeklődőket.  ÉLELMIsZErIPArI IgAZgATóság
                                                                                                                                                           Az akció időtartama: 2018. május 10. − május 31.                          www.facebook.com/birtokosmobil
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15