Page 10 - NAKlap_2018_05
P. 10
https://
https://
st.depositphotos.
st.depositphotos.
com/1011643/1871/i/950/
com/1011643/1871/i/950/
depositphotos_18715643-stock-pho-
depositphotos_18715643-stock-pho-
10 2018. május | NAKlap NAKlap | 2018. május to-cute-young-office-worker-talking.jpg 11 to-cute-young-office-worker-talking.jpg
Elindult a „Tanuljunk együtt!” programsorozat
Folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági
Kamara által 2017 tavaszán elindított
„Tanuljunk együtt!” programsorozat. A
köztestület akkor a tagok kérésének
megfelelően a tejipari területen hirdette A Nemzeti Agrárgazdasági A Nemzeti Agrárgazdasági
meg a lehetőséget. A visszajelzések Kamara Élelmiszeripari koordinátor Kamara Képzési referens kollégákat
alapján ismét ez a tematika kerül a kollégákat keres az ország minden régiójába. keres az ország minden megyeszékhelyére.
fókuszba. A program áprilisban a kez- Leendő kolléga feladatai közé tartozik az önállóan szerve- Leendő kolléga feladatai közé tartozik a duális képzéssel
zett céglátogatások alkalmával az élelmiszeripari tagság
összefüggő tanácsadói, ellenőrzési, adminisztratív teendők
dőknek szóló rendezvénnyel indult, majd tájékoztatása a szakmai eseményekről,- lehetőségekről,- ellátása, a szintvizsgák szervezésével kapcsolatos operatív
májusban és júniusban a haladó kurzu- változásokról, továbbá a NAK aktuális szolgáltatásairól, feladatok elvégzése, szintvizsgák lebonyolítása, szakmai
sokkal folytatódik. programjairól. tájékoztatás a gazdálkodók, szakképzési intézmények felé,
illetve kapcsolattartás és együttműködés a társkamarákkal,
A pozíció betöltéséhez elengedhetetlen saját gépjármű, szakképző intézményekkel, NAK képzési referenseivel.
a meghirdetett programsoro- tikus stb.), kefirt (pohárban alvasz- utazási hajlandóság, valamint átfogó szakmai ismeretek
zatra idén is kiemelten nagy volt tott, habart stb.), tejfölt és túrót is és minimum 3 éves szakirányú tapasztalat. A pozíció betöltéséhez elengedhetetlen pedagógus végzett-
ség, legalább 3 éves agrár szakképzésben szerzett tapasz-
az érdeklődés, a jelentkezések készíthettek. Többen komoly ter- Önéletrajzokat a karrier@nak.hu e-mail címre várjuk talat, valamint saját autó.
lezárultak, a csoportbeosztások vekkel és elképzelésekkel érkez- a preferált régió megjelölésével. Önéletrajzokat a karrier@nak.hu e-mail címre várjuk
véglegesítésre kerültek. az első tek, hiszen a feldolgozott élelmi- További információkért látogasson el a www.nak.hu a preferált régió megjelölésével.
tejipari gyakorlaton 10 lelkes és szertermékek a mai gazdasági karrieroldalára. További információkért látogasson el a www.nak.hu
aktív résztvevőt köszönthettünk a viszonyokat ismerve jelentős karrieroldalára.
mosonmagyaróvári magyar Tej- többletet nyújthatnak a gazdák
gazdasági Kísérleti Intézetben. számára. és negatív hatásait, figyelmet for- a tejipari gyakorlati napok egy
2017-ben a kamarai tagok igénye- a résztvevők megismerhették a dítva a kistermelői – kis mennyi- szakmai beszélgetéssel, oklevelek
it felismerve indult útjára ez a – tejet mint alapanyagot, annak ségű – előállításra. az előadások átadásával és értékeléssel zárul-
hiánypótló – gyakorlati program- összetételét, az egyes alkotóré- és az üzemi gyakorlatok során tak. a résztvevők a programot és
sorozat, amelynek célja a termék- szek fontosságát és termékgyár- nagy hangsúlyt fektettek az élel- a szervezést összességében kivá-
fejlesztések előmozdítása, a higié- tásban betöltött szerepét, a miszer-higiéniai és élelmiszer-biz- lóan értékelték, örömmel fogad-
niai ismeretek bővítése és az elő- különböző tejtermékek – a tonsági ismeretekre is. ták a NaK-os kollégák szakmai
állítók elméleti és gyakorlati magyar élelmiszerkönyvi előírá- a program zárásaként a hivata- segítségnyújtását. megerősítet-
tudásnövelése volt. az idei első soknak megfelelő – részletes los érzékszervi vizsgálati módsze- ték, hogy szükség van a szemé-
kurzusban a savanyított tejtermé- gyártástechnológiáját. az előadók rek kerültek bemutatásra. a tény- lyes kapcsolatok kialakítására és INDÍTSA VELÜNK
kek gyártástechnológiájával kiemelték az állatfajokra vonatko- leges bírálatnál a leíró módszert ápolására is a kamara és a tagság
ismerkedhettek meg a résztve- zó jellegzetességeket, a savanyú alkalmazva, a két nap során előké- között. A NYARAT!
vők, így a két nap leforgása alatt tejkészítmények előállításához szített közel 20-féle terméket n HOrVáTH VIVIEN
többféle joghurtot (natúr, probio- használt kultúrákat, azok pozitív tesztelték a résztvevők. ÉLELMIsZErIPArI IgAZgATóság
Tanuljunk együtt! – Zöldség-gyümölcs feldolgozás!
a gyakorlati oktatások palettá- kerülnek a vonatkozó jogszabá- második napon bontott csoportok a programon összesen 20 fő Navon Navon
ját bővítve 2018. május 25–26. lyok, előírások, élelmiszer-bizton- szerint kerül sor a gyümölcsfeldol- részvételét tudjuk biztosítani, 10 Supreme Pure Classic M
között, egy kétnapos oktatás sági és higiéniai követelmények. a gozók és zöldségfeldolgozók gya- fő zöldségfeldolgozó és 10 fő 20.990 Ft 6.990 Ft
keretein belül kerül megrende- résztvevők megismerhetik az alap- korlati képzésére. a gyümölcs kap- gyümölcsfeldolgozó csoport- 19.890 Ft 6.290 Ft
zésre az Élelmiszeripari Igazgató- anyagokra vonatkozó előírásokat, csán a lekvárfélék, befőttfélék, bontásban. a programon való
ság „Tanuljunk együtt!” program- a zöldség-gyümölcs tartósítás levek, szörpök és aszalt termékka- részvétel rendezett kamarai tag-
jának első „zöldség-gyümölcs alapjait, a használható adalékanya- tegóriák, a zöldség témakörében sággal ingyenes, de előzetes
feldolgozás” című képzése a gok, esetleges kiváltásuk lehetősé- főként a savanyítás, zöldséglevek, regisztrációhoz kötött! jelentke-
szent István Egyetem Élelmiszer- gét. megtanulják a feldolgozást zöldségchipsek kerülnek bemuta- zés és további információ: Hor-
tudományi Karán, Budapesten. követő címkézési előírásokat és tásra. az általános gyakorlatokon váth Vivien, horvath.vivien@nak. Minden megrendelés után az ügyfélszolgálat felveszi a kapcsolatot a megrendelővel adategyeztetés céljából. Csak teljes mértékben kitöltött megrendelési adatokkal ellátott
megrendeléseket tudunk kielégíteni. Fizetési és szállítási információkat megtalálja a megrendelés oldalon. Egy típusból több darabot is rendelhet. Egyszerre egy típust tud meg-
az oktatás első napján egy erős, megismerkedhetnek a legújabb túl termékfejlesztési javaslatokkal hu, 0620/279-3790. rendelni, amennyiben több típusból szeretne rendelni azt külön megrendelésben kell leadnia. A nyomdai hibákért felelősséget nem tudunk vállalni. Jelen reklám nem minősül
ajánlattételnek, és nem teljes körű. Részletekért keresse ügyfélszolgálatunkat.
elméleti tudásátadás biztosítása a innovációs eljárásokkal, trendek- és szemléletformáló, hasznos ötle- n HOrVáTH VIVIEN
cél, amely során bemutatásra kel, fejlesztési javaslatokkal. a tekkel várják az érdeklődőket. ÉLELMIsZErIPArI IgAZgATóság
Az akció időtartama: 2018. május 10. − május 31. www.facebook.com/birtokosmobil