Page 34 - ÉLIP magazin 2025. október Különszám
P. 34

KERESKEDELEM
















                        Az ALDI felelős munkaadóként a versenyképes bérek mellett kiemelt figyelmet fordít munka-


                        társai egészségmegőrzésére. A vállalat valamennyi dolgozója mindennap korlátlan mennyiség-



                        ben, ingyenesen fogyaszthat friss zöldséget és gyümölcsöt az üzletek, a logisztikai központ és


                        az irodaház étkezőiben. Az ALDI elkötelezett amellett, hogy a munkavállalóknak ne csak kiváló


                        munkakörülményeket, hanem egészségük megőrzéséhez szükséges támogatást is biztosítson.



                        A vállalat egészségprogramja a munkatársak jólétére összpontosít. Évente országos szinten


                        biztosítja a Figyelem egészségügyi szűrőprogramot minden munkavállaló számára. A program


                        ingyenes alap vér- és vizeletvizsgálatot, valamint vérnyomásmérést kínál, továbbá ennek kere-



                        tében önköltséges bővített vizsgálatok is igénybe vehetők. A cél, hogy a munkavállalók időben


                        szembesüljenek egészségi állapotukkal, és szükség esetén életmódot válthassanak.





                        Az ALDI számára minden morzsa számít, ezért a már nem tökéletes, de fogyasztásra még


                        alkalmas zöldség-gyümölcsöt és pékárut a Nap fogása megjelöléssel, a kifejezetten erre



                        a célra kialakított helyen, jelentős kedvezménnyel árusítja. A közeli lejáratú termékeket, amelyek


                         emberi fogyasztásra még kiválóan alkalmasak, szerződött partnere, a Magyar Élelmiszerbank


                        Egyesület szállítja el minden nap az üzletekből, és osztja szét alszervezetei között. 2024-ben



                        több mint 1431 tonna áruházi és 43 tonna raktári adományt adott át az Élelmiszerbank részére.





                        Az ALDI SÜD célja, hogy 2030-ra a teljes élelmiszerhulladékot csökkentse 50%-kal 2021 bázi-


                        sévhez képest. További cél 2030-ig, hogy az elkerülhetetlen élelmiszerhulladék 90%-a ne ége-


                        tőbe vagy szeméttelepre kerüljön, hanem adományozásra (emberi vagy állati fogyasztásra)



                        vagy újrahasznosításra (biogáz).
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39