Page 34 - ÉLIP magazin 2025. október Különszám
P. 34
KERESKEDELEM
Az ALDI felelős munkaadóként a versenyképes bérek mellett kiemelt figyelmet fordít munka-
társai egészségmegőrzésére. A vállalat valamennyi dolgozója mindennap korlátlan mennyiség-
ben, ingyenesen fogyaszthat friss zöldséget és gyümölcsöt az üzletek, a logisztikai központ és
az irodaház étkezőiben. Az ALDI elkötelezett amellett, hogy a munkavállalóknak ne csak kiváló
munkakörülményeket, hanem egészségük megőrzéséhez szükséges támogatást is biztosítson.
A vállalat egészségprogramja a munkatársak jólétére összpontosít. Évente országos szinten
biztosítja a Figyelem egészségügyi szűrőprogramot minden munkavállaló számára. A program
ingyenes alap vér- és vizeletvizsgálatot, valamint vérnyomásmérést kínál, továbbá ennek kere-
tében önköltséges bővített vizsgálatok is igénybe vehetők. A cél, hogy a munkavállalók időben
szembesüljenek egészségi állapotukkal, és szükség esetén életmódot válthassanak.
Az ALDI számára minden morzsa számít, ezért a már nem tökéletes, de fogyasztásra még
alkalmas zöldség-gyümölcsöt és pékárut a Nap fogása megjelöléssel, a kifejezetten erre
a célra kialakított helyen, jelentős kedvezménnyel árusítja. A közeli lejáratú termékeket, amelyek
emberi fogyasztásra még kiválóan alkalmasak, szerződött partnere, a Magyar Élelmiszerbank
Egyesület szállítja el minden nap az üzletekből, és osztja szét alszervezetei között. 2024-ben
több mint 1431 tonna áruházi és 43 tonna raktári adományt adott át az Élelmiszerbank részére.
Az ALDI SÜD célja, hogy 2030-ra a teljes élelmiszerhulladékot csökkentse 50%-kal 2021 bázi-
sévhez képest. További cél 2030-ig, hogy az elkerülhetetlen élelmiszerhulladék 90%-a ne ége-
tőbe vagy szeméttelepre kerüljön, hanem adományozásra (emberi vagy állati fogyasztásra)
vagy újrahasznosításra (biogáz).

