Page 23 - Élelmiszeripari magazin 2025 06
P. 23
ALLERGÉNEK AZ ÉLELMISZERIPARBAN: KIHÍVÁSOK, ÉLELMISZER-FELDOLGOZÁS
SZABÁLYOZÁS ÉS A FOGYASZTÓI BIZTONSÁG
Az élelmiszerallergiák és intoleranciák gyakran keverednek a köztudatban, pedig fontos
különbséget tenni a kettő között. Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója egy
adott fehérjére, amely akár életveszélyes állapotot is előidézhet. Ez esetben a kiváltó
anyag élethosszig tartó eliminációs diétával kerülhető el. Ezzel szemben az intoleran-
cia nem immunológiai eredetű, inkább az emésztőrendszer zavarából fakad.
OLVASS TOVÁBB
ÉLELMISZER-FELDOLGOZÁSSAL
KAPCSOLATOS HÍREK
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az élelmiszer-feldolgo-
zással kapcsolatos híreket folyamatosan frissíti TÁJÉKOZTATÁSI SZOLGÁLTATÁS Élelmiszer-
feldolgozás alpontban, melyben a legfrissebb híreket követhetik nyomon tagjaink.