Page 23 - Élelmiszeripari magazin 2025 06
P. 23

ALLERGÉNEK AZ ÉLELMISZERIPARBAN: KIHÍVÁSOK,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      ÉLELMISZER-FELDOLGOZÁS




                        SZABÁLYOZÁS ÉS A FOGYASZTÓI BIZTONSÁG







                        Az élelmiszerallergiák és intoleranciák gyakran keverednek a köztudatban, pedig fontos


                        különbséget tenni a kettő között. Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója egy



                        adott fehérjére, amely akár életveszélyes állapotot is előidézhet. Ez esetben a kiváltó


                        anyag élethosszig tartó eliminációs diétával kerülhető el. Ezzel szemben az intoleran-


                         cia nem immunológiai eredetű, inkább az emésztőrendszer zavarából fakad.





                        OLVASS TOVÁBB









                         ÉLELMISZER-FELDOLGOZÁSSAL




                         KAPCSOLATOS HÍREK






                        A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az élelmiszer-feldolgo-



                        zással kapcsolatos híreket folyamatosan frissíti TÁJÉKOZTATÁSI SZOLGÁLTATÁS Élelmiszer-


                        feldolgozás alpontban, melyben a legfrissebb híreket követhetik nyomon tagjaink.
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28