Page 51 - Agrárszakma iránytű 2025
P. 51
Sütő- és cukrászipari technikus 5 0721 05 13
szakma azonosító
5
Magyar Képesítési Az élelmiszeripari ágazat ötéves képzése, amely érett- • A minőségirányítási rendszerek kialakításában,
Keretrendszer ségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzé- működtetésében közreműködik.
szerinti szintje sével zárul. • A termékfejlesztésben vesz részt, működteti
a gépeket, azok használatát felügyeli.
Téged vár a sütő- és cukrászipari technikus szakma, ha:
• szeretsz szervezni, tervezni, irányítani; Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
• ha jellemző rád a pontosság, a jó problémameg • Sütő és/vagy cukrászipari termékeket
oldó és együttműködő képesség, a kreativitás; gyártó vállalkozásoknál.
• szívesen dolgoznál korszerű gépekkel, gépsorokkal; • Pékségekben, cukrászatoknál,
• fontosak számodra a biztonságos, egészséges pékcukrász üzemeknél.
élelmiszerek; • Sütő és/vagy cukrászati anyagokat
• nyitott vagy az új trendek, technológiák felé. forgalmazó cégeknél.
Mivel foglalkozik a sütő- és cukrászipari technikus? Azok számára ajánljuk, akik élelmiszeripari területen
• Pék és cukrásztermékeket készít, díszít. szeretnének sokrétű szakmai tudást szerezni a sütő és
• Feladatai közé tartozik a termelés megszerve cukrászipari termékek előállításától kezdve a termelé
zése, irányítása, a technológiai lépések pontos sirányítási, minőségellenőrzési ismeretekig. Ajánlott
megvalósítása. azok számára is, akik szakirányú felsőfokú képzésben
szeretnének továbbtanulni.
50 51