Page 51 - Agrárszakma iránytű 2025
P. 51

Sütő- és cukrászipari technikus                                  5 0721 05 13
                                                                         szakma azonosító
 5

 Magyar Képesítési   Az élelmiszeripari ágazat ötéves képzése, amely érett- •  A minőségirányítási rendszerek kialakításában,
 Keretrendszer   ségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzé-  működtetésében közreműködik.
 szerinti szintje  sével zárul.                •  A termékfejlesztésben vesz részt, működteti
                                                 a gépeket, azok használatát felügyeli.
       Téged vár a sütő- és cukrászipari technikus szakma, ha:
       •  szeretsz szervezni, tervezni, irányítani;  Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
 ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
       •  ha jellemző rád a pontosság, a jó problémameg­ •  Sütő­ és/vagy cukrászipari termékeket
         oldó és együttműködő képesség, a kreativitás;  gyártó vállalkozásoknál.
       •  szívesen dolgoznál korszerű gépekkel, gépsorokkal; •  Pékségekben, cukrászatoknál,
       •  fontosak számodra a biztonságos, egészséges   pék­cukrász üzemeknél.
         élelmiszerek;                         •  Sütő­ és/vagy cukrászati anyagokat
       •  nyitott vagy az új trendek, technológiák felé.  forgalmazó cégeknél.

       Mivel foglalkozik a sütő- és cukrászipari technikus?  Azok számára ajánljuk, akik élelmiszeripari területen
       •  Pék­ és cukrásztermékeket készít, díszít.  szeretnének sokrétű szakmai tudást szerezni a sütő­ és
       •  Feladatai közé tartozik a termelés megszerve­  cukrászipari termékek előállításától kezdve a termelé­
         zése, irányítása, a technológiai lépések pontos   sirányítási, minőségellenőrzési ismeretekig. Ajánlott
         megvalósítása.                         azok számára is, akik szakirányú felsőfokú képzésben
                                                szeretnének továbbtanulni.


 50                                                                                  51
   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56