Page 50 - Agrárszakma iránytű 2025
P. 50

Sütő- és cukrászipari technikus                                 5 0721 05 13
                                                                                                                                                                 szakma azonosító
                                                                                  5

                                                                       Magyar Képesítési       Az élelmiszeripari ágazat ötéves képzése, amely érett- •  A minőségirányítási rendszerek kialakításában,
                                                                          Keretrendszer        ségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzé-  működtetésében közreműködik.
                                                                          szerinti szintje     sével zárul.                             •  A termékfejlesztésben vesz részt, működteti
                                                                                                                                          a gépeket, azok használatát felügyeli.
                                                                                               Téged vár a sütő- és cukrászipari technikus szakma, ha:
                                                                                               •  szeretsz szervezni, tervezni, irányítani;  Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
                                                        ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
                                                                                               •  ha jellemző rád a pontosság, a jó problémameg­ •  Sütő­ és/vagy cukrászipari termékeket
                                                                                                 oldó és együttműködő képesség, a kreativitás;  gyártó vállalkozásoknál.
                                                                                               •  szívesen dolgoznál korszerű gépekkel, gépsorokkal; •  Pékségekben, cukrászatoknál,
                                                                                               •  fontosak számodra a biztonságos, egészséges   pék­cukrász üzemeknél.
                                                                                                 élelmiszerek;                          •  Sütő­ és/vagy cukrászati anyagokat
                                                                                               •  nyitott vagy az új trendek, technológiák felé.  forgalmazó cégeknél.

                                                                                               Mivel foglalkozik a sütő- és cukrászipari technikus?  Azok számára ajánljuk, akik élelmiszeripari területen
                                                                                               •  Pék­ és cukrásztermékeket készít, díszít.  szeretnének sokrétű szakmai tudást szerezni a sütő­ és
                                                                                               •  Feladatai közé tartozik a termelés megszerve­  cukrászipari termékek előállításától kezdve a termelé­
                                                                                                 zése, irányítása, a technológiai lépések pontos   sirányítási, minőségellenőrzési ismeretekig. Ajánlott
                                                                                                 megvalósítása.                         azok számára is, akik szakirányú felsőfokú képzésben
                                                                                                                                        szeretnének továbbtanulni.


    50                                                                                                                                                                       51
   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55