Page 49 - Agrárszakma iránytű 2025
P. 49

Süteménykészítő                                                  4 0721 05 12
                                                                         szakma azonosító
 3

 Magyar Képesítési   Az élelmiszeripari ágazat pék-cukrász képzésének rész- •  Korszerű technológiák alkalmazásával fagyasztja
 Keretrendszer   szakmája, amely a részszakma megszerzésére irányuló   és ezzel tartósítja a sütő­ és cukrászipari termé­
 szerinti szintje  szakmai vizsgával zárul.      keket.
                                               •  Szükség szerint szakszerűen használ gépeket,
       Téged vár a süteménykészítő részszakma, ha:   berendezéseket.
       •  érdekel a sütemények készítése, díszítése;
 ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
       •  jó a kézügyességed, az ízérzékelésed, színlátásod;  Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
       •  szeretsz csapatban, irányítással dolgozni, és igényes  •  Sütő­ és/vagy cukrászipari termékeket
         vagy a munkádra;                        gyártó üzemekben.
       •  jellemző rád a jó helyzetfelismerő, együttműködő  •  Pékségekben, cukrászatokban,
         és rendszerező képesség;                pék­cukrász üzemekben.
       •  fontos számodra az élelmiszerek külső megjele­ •  Kézműves pékségekben, cukrászatokban.
         nése, biztonságossága, egészséges összetétele.
                                                Azok számára ajánljuk, akiket megelégedettséggel
       Mivel foglalkozik a süteménykészítő?     tölt el, ha azok a sütemények, amelyeket készíttet
       •  Péksüteményeket és finom pékárukat állt elő.  vagy készít, örömet szereznek a vásárlóknak, és akik
       •  Cukrászati uzsonna­ és teasüteményeket készít   változatos, folyamatosan megújuló munkát szeretné­
         különféle tésztákból, valamint töltelékeket,    nek végezni.
         krémeket állít elő.


 48                                                                                  49
   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54