Page 49 - Agrárszakma iránytű 2022
P. 49

Süteménykészítő                                                 4 0721 05 12
                                                                                                                                                                 szakma azonosító
                                                                                  3

                                                                       Magyar Képesítési       Az élelmiszeripari ágazat pék-cukrász képzésének rész- •  Korszerű technológiák alkalmazásával fagyasztja
                                                                          Keretrendszer        szakmája, amely a részszakma megszerzésére irányuló   és ezzel tartósítja a sütő­ és cukrászipari termé­
                                                                          szerinti szintje     szakmai vizsgával zárul.                   keket.
                                                                                                                                        •  Szükség szerint szakszerűen használ gépeket,
                                                                                               Téged vár a süteménykészítő részszakma, ha:   berendezéseket.
                                                                                               •  érdekel a sütemények készítése, díszítése;
                                                        ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
                                                                                               •  jó a kézügyességed, az ízérzékelésed, színlátásod;  Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
                                                                                               •  szeretsz csapatban, irányítással dolgozni, és igényes  •  Sütő­ és/vagy cukrászipari termékeket
                                                                                                 vagy a munkádra;                         gyártó üzemekben.
                                                                                               •  jellemző rád a jó helyzetfelismerő, együttműködő  •  Pékségekben, cukrászatokban,
                                                                                                 és rendszerező képesség;                 pék­cukrász üzemekben.
                                                                                               •  fontos számodra az élelmiszerek külső megjele­ •  Kézműves pékségekben, cukrászatokban.
                                                                                                 nése, biztonságossága, egészséges összetétele.
                                                                                                                                        Azok számára ajánljuk, akiket megelégedettséggel
                                                                                               Mivel foglalkozik a süteménykészítő?     tölt el, ha azok a sütemények, amelyeket készíttet
                                                                                               •  Péksüteményeket és finom pékárukat állt elő.  vagy készít, örömet szereznek a vásárlóknak, és akik
                                                                                               •  Cukrászati uzsonna­ és teasüteményeket készít   változatos, folyamatosan megújuló munkát szeretné­
                                                                                                 különféle tésztákból, valamint töltelékeket,    nek végezni.
                                                                                                 krémeket állít elő.


    48                                                                                                                                                                       49
   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54