Page 45 - Agrárszakma iránytű 2022
P. 45

Sütőipari és gyorspékségi munkás                                4 0721 05 11
                                                                                                                                                                 szakma azonosító
                                                                                  3

                                                                       Magyar Képesítési       Az élelmiszeripari ágazat pék képzésének részszakmája,   ben is részt vesz.
                                                                          Keretrendszer        amely a részszakma megszerzésére irányuló szakmai  •  Az előre elkészített és lefagyasztott sütőipari ter­
                                                                          szerinti szintje     vizsgával zárul.                           mékeket felengedi és készre süti.
                                                                                                                                        •  Szakszerűen használja a sütőipari gépeket, eszkö­
                                                                                               Téged vár a sütőipari és gyorspékségi munkás rész-  zöket.
                                                                                               szakma, ha:
                                                        ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
                                                                                               •  szeretsz tésztával dolgozni, formázni, sütni;  Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
                                                                                               •  jó az állóképességed és a kézügyességed;  •  Gyorspékségekben.
                                                                                               •  erősséged a csapatmunka és jellemző rád    •  Pékségekben, kézműves pékségekben
                                                                                                 a felelősségvállalás is;               •  Tartós sütőipari termékeket gyártó üzemekben.
                                                                                               •  szívesen dolgoznál gépekkel, műszaki    •  Pizzériákban, kürtőskalács­ és mézeskalács ­
                                                                                                 berendezésekkel;                        ­készítőknél.
                                                                                               •  fontosak számodra a biztonságos, egészséges
                                                                                                 élelmiszerek, és a hagyományos, tájjellegű   Azok  számára  ajánljuk,  akik  érdeklődnek  a  hagyo­
                                                                                                 termékek is.                           mányos, valamint a korszerű sütőipari  termékek
                                                                                                                                        gyártása iránt, szívesen foglalkoznak irányítással, és
                                                                                               Mivel foglalkozik a sütőipari és gyorspékségi munkás?  fontos számukra, hogy olyan pékáruk készítésében
                                                                                               •  Különböző összetételű tésztákat dolgoz fel.  vegyenek részt, amelyekkel elégedettek a vásárlók,
                                                                                               •  Az elkészült kenyereket, pék­ és finomsütemé­ amelyekre önmaguk is büszkék lehetnek.
                                                                                                 nyeket  keleszti,  megsüti.  A  minőségellenőrzés­
    44                                                                                                                                                                       45
   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50