Page 41 - Agrárszakma iránytű 2022
P. 41
Kistermelői élelmiszer-előállító 4 0721 05 10
szakma azonosító
4
Magyar Képesítési Az élelmiszeripari ágazat hároméves képzése, amely • Elsősorban saját termesztésű alapanyagokat dol
Keretrendszer szakképzettség megszerzésével zárul. goz fel, amelyeket közvetlenül a vásárlók részére
szerinti szintje értékesít.
Téged vár a kistermelői élelmiszer-előállító szakma, ha: • Munkája során betartja a biztonságos élelmiszer
• érdekel, hogyan készülnek a hagyományos, kéz előállítás követelményeit, közben adminisztrációs
műves élelmiszerek; feladatokat is ellát.
ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
• jó a kézügyességed, az ízérzékelésed;
• szeretsz önállóan feladatokat megoldani, dolgozni; Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
• elkötelezett vagy az adalékanyagmentesség iránt; • Elsősorban saját vállalkozásban.
• jó a szervezőképességed, közel áll hozzád • Falusi vendéglátásban.
a kapcsolatépítés; • Élelmiszeripari kisüzemekben.
• a környezettudatosság fontos számodra.
Azok számára ajánljuk, akiket érdekel az élelmiszer
Mivel foglalkozik a kistermelői élelmiszer-előállító? előállítás a mézeskalácstól a sajtig, a lekvártól a füstölt
• Zöldségféléket, gyümölcsöket tartósít különböző kolbászig. Azoknak, akik saját gazdaságukban szeret
módszerekkel, savanyúságokat készít. nének olyan termékeket készíteni, amelyekre büszkék
• Tejtermékeket és húskészítményeket állít elő. lehetnek, és amelyekkel elnyerhetik vásárlóik elisme
• Házi tészták, kenyerek, pogácsák, törökméz, rését.
mézeskalács készítésével foglalkozik.
40 41