Page 41 - Agrárszakma iránytű 2022
P. 41

Kistermelői élelmiszer-előállító                                4 0721 05 10
                                                                                                                                                                 szakma azonosító
                                                                                  4

                                                                       Magyar Képesítési       Az élelmiszeripari ágazat hároméves képzése, amely  •  Elsősorban saját termesztésű alapanyagokat dol­
                                                                          Keretrendszer        szakképzettség megszerzésével zárul.       goz fel, amelyeket közvetlenül a vásárlók részére
                                                                          szerinti szintje                                                értékesít.
                                                                                               Téged vár a kistermelői élelmiszer-előállító szakma, ha:   •  Munkája során betartja a biztonságos élelmiszer
                                                                                               •  érdekel, hogyan készülnek a hagyományos, kéz­  ­előállítás követelményeit, közben adminisztrációs
                                                                                                 műves élelmiszerek;                      feladatokat is ellát.
                                                        ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
                                                                                               •  jó a kézügyességed, az ízérzékelésed;
                                                                                               •  szeretsz önállóan feladatokat megoldani, dolgozni;   Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
                                                                                               •  elkötelezett vagy az adalékanyag­mentesség iránt;  •  Elsősorban saját vállalkozásban.
                                                                                               •  jó a szervezőképességed, közel áll hozzád    •  Falusi vendéglátásban.
                                                                                                 a kapcsolatépítés;                     •  Élelmiszeripari kisüzemekben.
                                                                                               •  a környezettudatosság fontos számodra.
                                                                                                                                        Azok számára ajánljuk, akiket érdekel az élelmiszer­
                                                                                               Mivel foglalkozik a kistermelői élelmiszer-előállító?  előállítás a mézeskalácstól a sajtig, a lekvártól a füstölt
                                                                                               •  Zöldségféléket, gyümölcsöket tartósít különböző   kolbászig. Azoknak, akik saját gazdaságukban szeret­
                                                                                                 módszerekkel, savanyúságokat készít.   nének olyan termékeket készíteni, amelyekre büszkék
                                                                                               •  Tejtermékeket és húskészítményeket állít elő.  lehetnek, és amelyekkel elnyerhetik vásárlóik elisme­
                                                                                               •  Házi tészták, kenyerek, pogácsák, törökméz,   rését.
                                                                                                 mézeskalács készítésével foglalkozik.


    40                                                                                                                                                                       41
   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46