Page 39 - Agrárszakma iránytű 2022
P. 39
Húsipari technikus 5 0721 05 09
szakma azonosító
5
Magyar Képesítési Az élelmiszeripari ágazat ötéves képzése, amely érettsé- • Ellátja a csoportvezetői, középvezetői feladatokat
Keretrendszer givel és technikus szintű a szakképzettség megszerzésé- a húsipari üzemekben.
szerinti szintje vel zárul. • Ellenőrzi az alapanyagok, félkész termékek,
késztermékek minőségét.
Téged vár a húsipari technikus szakma, ha:
• szeretnéd megtudni, miként történik a vágó Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
állatok kíméletes és szakszerű feldolgozása; • Kis, közepes és nagyméretű hús és baromfifel
• kíváncsi vagy, milyen gyártási műveleteket dolgozó vállalatoknál.
alkalmaznak a virsli, a párizsi, a füstölt kolbász • Élelmiszeripari áruházláncok hús és húskészít
és a füstölt sonka, szalámifélék és a többi húské ményértékesítő osztályain, vagy üzemi
szítmény előállítása során; és hatósági laboratóriumokban.
• érdekelnek a modern húsipari gépek és beren
dezések; Azok számára ajánljuk, akik szeretnének megismer
• érdekel az élelmiszeripari laborok működése. kedni a vágóállatok szakszerű és kíméletes feldol
gozásával. Azoknak, akik szeretnének modern tech
Mivel foglalkozik a húsipari technikus? nológiákat és berendezéseket alkalmazó húsipari
• Közreműködik a vágóállatok feldolgozásában. üzemekben húsipari készítményeket, konyhakész
• Részt vesz a húsipari termékek gyártásában, húsokat előállítani, a gyártási folyamatokat tervezni
új termékek fejlesztésében. és irányítani.
38 39