Page 39 - Agrárszakma iránytű 2022
P. 39

Húsipari technikus                                              5 0721 05 09
                                                                                                                                                                 szakma azonosító
                                                                                  5

                                                                       Magyar Képesítési       Az élelmiszeripari ágazat ötéves képzése, amely érettsé- •  Ellátja a csoportvezetői, középvezetői feladatokat
                                                                          Keretrendszer        givel és technikus szintű a szakképzettség megszerzésé-  a húsipari üzemekben.
                                                                          szerinti szintje     vel zárul.                               •  Ellenőrzi az alapanyagok, félkész termékek,
                                                                                                                                          késztermékek minőségét.
                                                                                               Téged vár a húsipari technikus szakma, ha:
                                                                                               •  szeretnéd megtudni, miként történik a vágó­  Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
                                                        ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
                                                                                                 állatok kíméletes és szakszerű feldolgozása;  •  Kis­, közepes­ és nagyméretű hús­ és baromfifel­
                                                                                               •  kíváncsi vagy, milyen gyártási műveleteket    dolgozó vállalatoknál.
                                                                                                 alkalmaznak a virsli, a párizsi, a füstölt kolbász   •  Élelmiszeripari áruházláncok hús­ és húskészít­
                                                                                                 és a füstölt sonka, szalámifélék és a többi húské­  mény­értékesítő osztályain, vagy üzemi
                                                                                                 szítmény előállítása során;              és hatósági laboratóriumokban.
                                                                                               •  érdekelnek a modern húsipari gépek és beren­
                                                                                                 dezések;                               Azok számára ajánljuk, akik szeretnének megismer­
                                                                                               •  érdekel az élelmiszeripari laborok működése.  kedni a vágóállatok szakszerű és kíméletes feldol­
                                                                                                                                        gozásával. Azoknak, akik szeretnének modern tech­
                                                                                               Mivel foglalkozik a húsipari technikus?  nológiákat és berendezéseket alkalmazó húsipari
                                                                                               •  Közreműködik a vágóállatok feldolgozásában.  üzemekben húsipari készítményeket, konyhakész
                                                                                               •  Részt vesz a húsipari termékek gyártásában,    húsokat előállítani, a gyártási folyamatokat tervezni
                                                                                                 új termékek fejlesztésében.            és irányítani.


    38                                                                                                                                                                       39
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44