Page 23 - NAKlap 2019. szeptember VII. évf. 9
P. 23
22 2019. szeptember | NAKlap NAKlap | 2019. szeptember 23
Nemzetközi szakmai programok Tápanyag-gazdálkodási
AKCIÓ
az élelmiszeripari tagok számára talajvizsgálat együttes
terv és Laboratóriumi
rendelése esetén
a Tápanyag-gazdálkodási
terv árából
Az Élelmiszeripari igazgatóság 2019 októ- giai gazdálkodásból származó ter- országi gyakorlati képzéseket tej- 20%
berében és novemberében több nemzet- mékek. a svédországi malmőben feldolgozó vállalkozások számára
közi szakmai tanulmányutat, élelmiszer- 2019. november 13–14-én meg- október végén. a programok célja, kedvezményt adunk!
napot és kiállításlátogatást szervez az rendezendő „Nordic organic” hogy sajtkészítő tagjaink közelről VÉGEZTESSE NÁLUNK FÖLDJÉNEK
érdeklődő élelmiszeripari tagok számára. élelmiszeripari szakkiállítás köré ismerkedjenek meg olyan techno-
épülő vásárlátogatással és szak- lógiákkal, amelyek hazánkban LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATÁT!
mai tanulmányúttal a világ legfej- kevésbé ismert vagy megszokott
anyagi és szakmai támogatásá- lengyel regionális kamarák képvi- lettebb „biopiacaira” invitáljuk sajttermékek gyártásához szüksé-
val a Nemzeti agrárgazdasági selőivel. élelmiszeripari tagságunkat. a gesek. az elméleti foglalkozásokat Biztos szakmai alapok
Kamara (NaK) tucatnyi élelmiszer- n n n négynapos tanulmányútra követően a képzésen részt vevők a Előírások szerint
ipari cég számára biztosít részvé- az élelmiszeripari cégek számá- (november 11–15.) elsősorban műhelyekben el is készítik a kivá- AKG/ÖKO kötelezettségeknek megfelelő
teli lehetőséget különböző szak- ra üzleti lehetőséggel is kecsegtet azon tagjaink jelentkezését vár- lasztott sajtokat a tej előkészítésé-
mai programokon. a külföldi a 2019. október 14–17. közötti juk, amelyek „bio” minősítéssel től egészen a kész sajt érlelésének Országos lefedettség
programok mellett az export iránt „Georgiai Élelmiszernapok” nevű rendelkeznek vagy a „bio” minősí- megkezdéséig. a tapasztalatok azt Akkreditált laboratóriumi partnerek
érdeklődő tagjaink számára 2019. rendezvény. a Hepa Nemzeti tésű termékek iránt érdeklődnek. mutatják, hogy a programok külö- Akkreditált szakmai segítség
október 2-án egynapos élelmi- exportfejlesztési Ügynökséggel a szakmai túra során találkozóra nösen a kisüzemi és a kézműves
szeripari exportkonferenciát szer- közösen szakmai tanulmányúttal kerül sor a dán és svéd ökológiai sajtkészítők számára bizonyultak Az egész ügyintézést elvégezzük Ön helyett,
vezünk budaörsön, amelyen fel- kiegészített élelmiszernapot szer- és a talajminta alapján kész, professzionális
kért előadók segítségével napra- vezünk a magyar élelmiszeripari laboreredményt adunk át Önnek.
kész információkat adunk a kínai/ vállalkozások számára, ahol a tbi-
észak-amerikai/orosz piacokkal liszi magyar nagykövetség közve- Nálunk a szűkített és a bővített vizsgálat ára is versenyképes!
kapcsolatban. emellett bemutat- títésével üzleti kapcsolat kialakítá-
juk a halal-minősített termékek sára nyílik lehetőség a tbiliszi
piacát, valamint átfogó előadást disztribútorokkal, nagykereske-
tartunk a harmadik országi dőkkel és a HoreCa-ágazat kép- KÉSZÍTSE VELÜNK A TÁPANYAG-
exportra jelentkező cégek enge- viselőivel.
délyezési folyamatáról, a Nemzeti n n n GAZDÁLKODÁSI TERVÉT IS!
Élelmiszer-biztonsági Hivatal köz- az elmúlt években világszerte
reműködésével. gyors növekedésnek indult a
n n n halal-minősített termékek piaca. Az aktuális jogszabályokban előírt követelményeknek megfelelően
elsősorban zöldség- és gyü- annak érdekében, hogy a magyar, A VP AKG, VP ÖKO erre vonatkozó előírásai szerint
mölcsfeldolgozással foglalkozó elsősorban állati eredetű terméke-
tagjaink számára nyitott a 2019. ket előállító létesítmények minél Az általunk készített tápanyag-gazdálkodási terv nem csak a kötelezettségeknek való megfelelést
október 7–11. között esedékes felkészültebbek legyenek a nem- teszi lehetővé, hanem szakmailag hiteles módon segíti Önt az optimális termésszint elérésében is!
cseh–lengyel szakmai tanulmány- zetközi piacokon, a „Dubai Halal
utunk, amely során a két ország jó expo” kiállítás meglátogatását és
gyakorlatokat, modern technoló- ennek mentén szakmai tanul mány -
giákat alkalmazó, zöldség-gyü- utat szervezünk az arab emírségek- Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
mölcsfeldolgozó létesítményeit be 2019. október 21–24. között. a +36 80 900 365 (3. menüpont)
és tanintézeteit mutatjuk be a dubai szakmai vásár meglátogatá- agrarszolgaltatas@nak.hu
www.nak.hu | www.naknonprofit.hu
résztvevők számára kisbuszos sával, a kiállítás mentén szervezett
utazás keretében. a tanulmányút üzemlátogatással, valamint a helyi
célja, hogy a fejlett cseh és len- állategészségügyi és élelmiszeripa- gazdálkodással foglalkozó szak- hasznosnak, akik a megszerzett Kövessen minket!
gyel feldolgozók alkalmazott ri vallási előírásokat felügyelő ható- mai szervezetekkel, tanintézetek- ismereteket rövid időn belül alkal-
technológiáit a részt vevő tagja- ság segítségével átfogó képet kap- kel, valamint kiváló alkalom nyílik mazzák, és új termékekkel jelennek
ink hazaérkezve be tudják építeni nak tagjaink az arab emírségek és dán és svéd cégek jó gyakorlatá- meg a piacon. az idei év képzési
mindennapi tevékenységükbe, az Öböl-térség piaci viszonyairól és nak megtekintésére is, a későbbi programjának középpontjába a
így fejlesztve termelékenységü- lehetőségeiről. hazai alkalmazás céljából. kékpenészes sajtok kerültek, remé-
ket. a korszerű üzemek megláto- n n n n n n nyeink szerint ez legalább olyan NAK – A MEGBÍZHATÓ PARTNER
gatása mellett szakmai egyezte- a modern élelmiszerpiacok az élelmiszeripari igazgatóság sikeres lesz, mint a korábbi évek
tésre is lehetőség nyílik a cseh és elengedhetetlen elemei az ökoló- már harmadik éve szervez francia- során kiválasztott technológiák.