Page 22 - NAKlap 2019. szeptember VII. évf. 9
P. 22

22                                                                                    2019. szeptember | NAKlap                         NAKlap | 2019. szeptember                                                                                       23


          Nemzetközi szakmai programok                                                                                                                                                                                                 Tápanyag-gazdálkodási
                                                                                                                                                                                                                                             AKCIÓ

          az élelmiszeripari tagok számára                                                                                                                                                                                            talajvizsgálat együttes
                                                                                                                                                                                                                                       terv és Laboratóriumi
                                                                                                                                                                                                                                        rendelése esetén
                                                                                                                                                                                                                                    a Tápanyag-gazdálkodási
                                                                                                                                                                                                                                          terv árából
          Az Élelmiszeripari igazgatóság 2019 októ-                    giai gazdálkodásból származó ter-  országi gyakorlati képzéseket tej-                                                                                            20%
          berében és novemberében több nemzet-                         mékek. a svédországi malmőben   feldolgozó vállalkozások számára
          közi szakmai tanulmányutat, élelmiszer-                      2019. november 13–14-én meg-  október végén. a programok célja,                                                                                              kedvezményt adunk!
          napot és kiállításlátogatást szervez az                      rendezendő „Nordic organic”   hogy sajtkészítő tagjaink közelről                      VÉGEZTESSE NÁLUNK FÖLDJÉNEK
          érdeklődő élelmiszeripari tagok számára.                     élelmiszeripari szakkiállítás köré   ismerkedjenek meg olyan techno-
                                                                       épülő vásárlátogatással és szak-  lógiákkal, amelyek hazánkban                        LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATÁT!
                                                                       mai tanulmányúttal a világ legfej-  kevésbé ismert vagy megszokott
           anyagi és szakmai támogatásá-  lengyel regionális kamarák képvi-  lettebb „biopiacaira” invitáljuk   sajttermékek gyártásához szüksé-
          val a Nemzeti agrárgazdasági   selőivel.                     élelmiszeripari tagságunkat. a   gesek. az elméleti foglalkozásokat                         Biztos szakmai alapok
          Kamara (NaK) tucatnyi élelmiszer-        n n n               négynapos tanulmányútra       követően a képzésen részt vevők a                             Előírások szerint
          ipari cég számára biztosít részvé-  az élelmiszeripari cégek számá-  (november 11–15.) elsősorban   műhelyekben el is készítik a kivá-                   AKG/ÖKO kötelezettségeknek megfelelő
          teli lehetőséget különböző szak-  ra üzleti lehetőséggel is kecsegtet   azon tagjaink jelentkezését vár-  lasztott sajtokat a tej előkészítésé-
          mai programokon. a külföldi   a 2019. október 14–17. közötti   juk, amelyek „bio” minősítéssel   től egészen a kész sajt érlelésének                     Országos lefedettség
          programok mellett az export iránt   „Georgiai Élelmiszernapok” nevű   rendelkeznek vagy a „bio” minősí-  megkezdéséig. a tapasztalatok azt               Akkreditált laboratóriumi partnerek
          érdeklődő tagjaink számára 2019.   rendezvény. a Hepa Nemzeti   tésű termékek iránt érdeklődnek.   mutatják, hogy a programok külö-                      Akkreditált szakmai segítség
          október 2-án egynapos élelmi-  exportfejlesztési Ügynökséggel   a szakmai túra során találkozóra   nösen a kisüzemi és a kézműves
          szeripari exportkonferenciát szer-  közösen szakmai tanulmányúttal   kerül sor a dán és svéd ökológiai   sajtkészítők számára bizonyultak          Az egész ügyintézést elvégezzük Ön helyett,
          vezünk budaörsön, amelyen fel-  kiegészített élelmiszernapot szer-                                                                                 és a talajminta alapján kész, professzionális
          kért előadók segítségével napra-  vezünk a magyar élelmiszeripari                                                                                  laboreredményt adunk át Önnek.
          kész információkat adunk a kínai/  vállalkozások számára, ahol a tbi-
          észak-amerikai/orosz piacokkal   liszi magyar nagykövetség közve-                                                                                  Nálunk a szűkített és a bővített vizsgálat ára is versenyképes!
          kapcsolatban. emellett bemutat-  títésével üzleti kapcsolat kialakítá-
          juk a halal-minősített termékek   sára nyílik lehetőség a tbiliszi
          piacát, valamint átfogó előadást   disztribútorokkal, nagykereske-
          tartunk a harmadik országi    dőkkel és a HoreCa-ágazat kép-                                                                                       KÉSZÍTSE VELÜNK A TÁPANYAG-
          exportra jelentkező cégek enge-  viselőivel.
          délyezési folyamatáról, a Nemzeti        n n n                                                                                                     GAZDÁLKODÁSI TERVÉT IS!
          Élelmiszer-biztonsági Hivatal köz-  az elmúlt években világszerte
          reműködésével.                gyors növekedésnek indult a
                     n n n              halal-minősített termékek piaca.                                                                                           Az aktuális jogszabályokban előírt követelményeknek megfelelően
           elsősorban zöldség- és gyü-  annak érdekében, hogy a magyar,                                                                                            A VP AKG, VP ÖKO erre vonatkozó előírásai szerint
          mölcsfeldolgozással foglalkozó   elsősorban állati eredetű terméke-
          tagjaink számára nyitott a 2019.   ket előállító létesítmények minél                                                                               Az általunk készített tápanyag-gazdálkodási terv nem csak a kötelezettségeknek való megfelelést
          október 7–11. között esedékes   felkészültebbek legyenek a nem-                                                                                    teszi lehetővé, hanem szakmailag hiteles módon segíti Önt az optimális termésszint elérésében is!
          cseh–lengyel szakmai tanulmány-  zetközi piacokon, a „Dubai Halal
          utunk, amely során a két ország jó   expo” kiállítás meglátogatását és
          gyakorlatokat, modern technoló-  ennek mentén szakmai tanul mány -
          giákat alkalmazó, zöldség-gyü-  utat szervezünk az arab emírségek-                                                                                                                                                   Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
          mölcsfeldolgozó létesítményeit   be 2019. október 21–24. között. a                                                                                                                                                   +36  80 900 365   (3. menüpont)
          és tanintézeteit mutatjuk be a   dubai szakmai vásár meglátogatá-                                                                                                                                                    agrarszolgaltatas@nak.hu
                                                                                                                                                                                                                               www.nak.hu  |  www.naknonprofit.hu
          résztvevők számára kisbuszos   sával, a kiállítás mentén szervezett
          utazás keretében. a tanulmányút   üzemlátogatással, valamint a helyi
          célja, hogy a fejlett cseh és len-  állategészségügyi és élelmiszeripa-  gazdálkodással foglalkozó szak-  hasznosnak, akik a megszerzett                                                                             Kövessen minket!
          gyel feldolgozók alkalmazott   ri vallási előírásokat felügyelő ható-  mai szervezetekkel, tanintézetek-  ismereteket rövid időn belül alkal-
          technológiáit a részt vevő tagja-  ság segítségével átfogó képet kap-  kel, valamint kiváló alkalom nyílik   mazzák, és új termékekkel jelennek
          ink hazaérkezve be tudják építeni   nak tagjaink az arab emírségek és   dán és svéd cégek jó gyakorlatá-  meg a piacon. az idei év képzési
          mindennapi tevékenységükbe,   az Öböl-térség piaci viszonyairól és   nak megtekintésére is, a későbbi   programjának középpontjába a
          így fejlesztve termelékenységü-  lehetőségeiről.             hazai alkalmazás céljából.    kékpenészes sajtok kerültek, remé-
          ket. a korszerű üzemek megláto-          n n n                          n n n              nyeink szerint ez legalább olyan                                                        NAK – A MEGBÍZHATÓ PARTNER
          gatása mellett szakmai egyezte-  a modern élelmiszerpiacok    az élelmiszeripari igazgatóság   sikeres lesz, mint a korábbi évek
          tésre is lehetőség nyílik a cseh és   elengedhetetlen elemei az ökoló-  már harmadik éve szervez francia-  során kiválasztott technológiák.
   17   18   19   20   21   22   23   24