Page 9 - ÉLIP Magazin Különszám 2025. október
P. 9

A ProAct nevű takarmánykiegészítőnk például lehetővé teszi, hogy 1 tonna késztápban                                                                                                                     NAGYVÁLLALATOK


                                                                                                                                                                                  akár 20 kilogram szóját is kiváltsunk. Mivel Magyarország szójaigénye jelentősen meg-


                                                                                                                                                                                  haladja a hazai termelési kapacitást, a felhasznált szója 80–90%-a importból szárma-



                                                                                                                                                                                  zik. A ProAct alkalmazásával csökkenthető az importszója iránti igény, ezáltal a takar-


                                                                                                                                                                                  mány-előállítás karbonlábnyoma is jelentősen mérsékelhető.





                                                                                                                                                                                  Egy másik kiemelkedő termékünk a környezeti lábnyom csökkentésére a Bovaer, amely


                                                                                                                                                                                  hatékonyan mérsékli a szarvasmarhák metánkibocsátását. A termék a bendőben zajló



                                                                                                                                                                                  illózsírsav-szintézis folyamatát befolyásolja, ezáltal csökkenti a metántermelő baktéri-


                                                                                                                                                                                  umok aktivitását. Ennek eredményeként jelentősen mérséklődik a felbüfögött metángáz



                                                                                                                                                                                  mennyisége. A Bovaer alkalmazásával évente tehenenként akár 1 tonna CO₂-egyenértékű


                                                                                                                                                                                  kibocsátás is elkerülhető. Ez a fejlesztés különösen jelentős, mivel a metán az egyik


                                                                                                                                                                                  legerősebb, rövid távon ható üvegházhatású gáz.





                                                                                                                                                                                  Fontos kiemelni, hogy termékeink használatával partnereink nemcsak környezetbarátabb



                                                                                                                                                                                  módon, hanem költséghatékonyabban is tudnak egységnyi állati terméket – legyen az tej,


                                                                                                                                                                                  tojás vagy hús – előállítani. Ezáltal hozzájárulunk ahhoz, hogy a világ népessége számára


                                                                                                                                                                                  elérhető és fenntartható módon biztosítható legyen az állati eredetű fehérjeellátás.










                                                                                                  A bemutatkozó



                                                                                                  folytatódik


                                                                                                  a következő oldalon
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14