Page 19 - ÉLIP magazin 2024.03.13
P. 19

GABONAPELYHEK, MÜZLIK FOGYASZTÁSI




                                                                                                                                                                                  TRENDJEI HAZÁNKBAN







                                                                                                                                                                                  A gabonafélék fogyasztása jelentős szerepet tölt be az egészségtudatos táplálko-


                                                                                                                                                                                  zásban. A táplálkozási piramisban is mindennapos fogyasztását javasolják a szak-



                                                                                                                                                                                  emberek. A gabonaalapú pelyhek, kásák, müzlik főként a reggeli részét képezik, szá-


                                                                                                                                                                                  mos megjelenési formában találhatóak meg az üzletekben, így mind a gyerekek és


                                                                                                                                                                                  felnőttek is megtalálják számukra a legkedveltebb összetételű reggeli csemegét.





                                                                                                                                                                                  OLVASS TOVÁBB









                                                                                                                                                                                  TÉSZTAGYÁRTÁS JELENLEGI HELYZETE,




                                                                                                                                                                                  VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK






                                                                                                                                                                                  Hazánkban a tésztagyártás viszonylag kis szakágazat, 2022-ben részesedése



                                                                                                                                                                                  az élelmiszeripar egészének árbevételéből 0,6 százalék volt. Jelenleg közel 150 cég


                                                                                                                                                                                  foglalkozik száraztészta gyártásával, mintegy 2000 munkavállalót foglalkoztatva.





                                                                                                                                                                                  OLVASS TOVÁBB



















                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     A témakör folytatódik



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     a következő oldalon
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24