Page 15 - ÉLIP magazin 2023.12.15
P. 15

A KIS MENNYISÉGŰ, HELYI ÉS MARGINÁLIS




                         ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÁS ÉS ÉRTÉKESÍTÉS




                         HIGIÉNIAI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ RENDELET







                        Megjelent a 60/2023. (XI.15.) AM rendelet a kis mennyiségű, helyi, marginális élel-


                        miszer-előállítás és értékesítés higiéniai feltételeiről, amely a kis mennyiségű helyi


                         élelmiszer-előállítás feltételeit könnyíti, célja ezzel segíteni a hazai kistermelő-



                        ket és a „kisüzemi” élelmiszer előállítókat. Az új rendelet kistermelőket is érintő


                        legfontosabb változásai az olvass tovább menüpont alatt érhetőek el.





                        OLVASS TOVÁBB








                         BEVEZETÉSRE KERÜL AZ EHACCP







                        A tervezettől némileg módosítva került Közlönybe a 61/2023. (XI. 20.) AM rendelet,


                        mely szerint a kis- és középvállalkozások kivételével, minden vállalkozásnak elekt-



                         ronikus, folyamatosan végrehajtott, megfelelően részletes önellenőrzési tervvel kell


                        rendelkeznie 2024. május 1-től.





                        OLVASS TOVÁBB
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20