Page 15 - ÉLIP magazin 2023.12.15
P. 15
A KIS MENNYISÉGŰ, HELYI ÉS MARGINÁLIS
ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÁS ÉS ÉRTÉKESÍTÉS
HIGIÉNIAI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ RENDELET
Megjelent a 60/2023. (XI.15.) AM rendelet a kis mennyiségű, helyi, marginális élel-
miszer-előállítás és értékesítés higiéniai feltételeiről, amely a kis mennyiségű helyi
élelmiszer-előállítás feltételeit könnyíti, célja ezzel segíteni a hazai kistermelő-
ket és a „kisüzemi” élelmiszer előállítókat. Az új rendelet kistermelőket is érintő
legfontosabb változásai az olvass tovább menüpont alatt érhetőek el.
OLVASS TOVÁBB
BEVEZETÉSRE KERÜL AZ EHACCP
A tervezettől némileg módosítva került Közlönybe a 61/2023. (XI. 20.) AM rendelet,
mely szerint a kis- és középvállalkozások kivételével, minden vállalkozásnak elekt-
ronikus, folyamatosan végrehajtott, megfelelően részletes önellenőrzési tervvel kell
rendelkeznie 2024. május 1-től.
OLVASS TOVÁBB

