Page 59 - Agrárszakma iránytű 2025
P. 59

Tartósítóipari technikus                                         5 0721 05 15
                                                                         szakma azonosító
 5

 Magyar Képesítési   Az élelmiszeripari ágazat ötéves képzése, amely érett- •  Félkész termékek, késztermékek minőségét elle­
 Keretrendszer   ségivel és technikus szintű szakképezttség megszerzé-  nőrzi és üzemi higiéniai ellenőrzéseket végez.
 szerinti szintje  sével zárul.                •  A termékek gyártásában vesz részt, meghatá­
                                                 rozza a hibák és hiányosságok okát.
       Téged vár a tartósítóipari technikus szakma, ha:   •  A „jó minőség” biztosítása a feladata.
       •  szeretnél gyorsan, egészséges ételt készíteni;   •  Szakszerűen működteti az üzem információs
 ÉLELMISZERIPAR ÁGAZAT
       •  érdekel az élelmiszeripari termékek készítése;  és kommunikációs rendszereit.
       •  érdekel, hogy milyen lépések eredménye a sava­
         nyú káposzta, rostos ivólé vagy a csemege uborka; Hol tudsz a szakmával munkát vállalni?
       •  szívesen  vizsgálnád  laboratóriumban  a  befőtte­ •  Konzervgyárnál.
         ket, savanyított termékeket, ketchupot stb.;  •  Hűtőháznál.
       •  jól kommunikálsz másokkal, szívesen dolgozol  •  Saját vállalkozásban.
         csapatban.
                                                Azok számára ajánljuk, akik modern eljárással
       Mivel foglalkozik a tartósítóipari technikus?  szeretnének  egészséges élelmiszert előállítani.
       •  Csoportvezetői, középvezetői feladatokat lát el    Azoknak, akik szeretnének korszerű,  automa­
         a tartósító üzemekben.                 tizált üzemben vagy laboratóriumban dolgozni,
       •  Zöldségeket, gyümölcsöket, csomagolóanyago­  és magánvállalkozóként saját termékekkel megje­
         kat vesz át, laboratóriumi vizsgálatokat végez és   lenni a piacon.
         minősít.
 58                                                                                  59
   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64