Page 11 - Élelmiszeripari gépek, berendezések és technológiai megoldások
P. 11
Élelmiszeripari feldolgozás COOL SOLUTION Kft.
A COOL SOLUTION Kft. a Weber Cooling vákuumhűtő berendezéseinek
kizárólagos forgalmazója Magyarország területén.
A vákuumhűtő berendezéseink legfőbb alkalmazási területei a különböző
friss étkezési gombák, a jégsaláta, a spenót, a spárga, az eper, a vágott
virág, illetve kenyérfélék és egyéb pékáru gyors hűtése. A berendezése-
ink további élelmiszerekre is alkalmazhatók, mint például sushi, sushi rizs.
A vákuumhűtés jelenleg az egyik legfontosabb technológiai fejlesztés a
sütőiparban. Az egyik „legégetőbb” probléma a hosszú várakozási idő a sütés
és a szeletelés, csomagolás, szállítás között. A vákuumhűtés megoldja ezt
a problémát, és további előnyökkel jár, mint például a rövidebb sütési idő (~20%),
jobb állag, nagyobb térfogat, ropogósabb héj, hosszabb eltarthatóság, keve-
sebb selejt. Nagyobb termelés és jobb minőség érhető el rövidebb idő alatt!
A vákuumhűtés lényege, hogy a forró élelmiszerekből azzal az energiával
vonjuk ki a hőt, amely a víz forralásához (párologtatásához) szükséges.
A vákuumhűtés során a kamrában lecsökkentjük a levegő nyomását, arra
késztetve a termékben lévő forró vizet, hogy felforrjon és párologjon, így
kivonva a hőt is, és ezáltal a termék lehűl. Ahelyett, hogy órákat várnánk
a lehűtésre, a kenyér esetében 2-től 6 percig tarthat 100 °C-ról elérni a
30 °C körüli („kézmeleg”) hőmérsékletet. Így szinte a sütés után azonnal
szeletelhető, csomagolható a kenyér.
Képviselt márkák (gyártók):
WEBER COOLING
Magyarországi referenciák:
www.flamand.hu www.vacuumcooling.hu
https://www.vacuumcooling.hu/hu/alkalmazasi-teruletek/elelmisze- coolsolution01@gmail.com
rek-es-pektermekek +36 30 992 6048
11