Page 5 - Élelmiszeripari magazin 2025 03
P. 5
MEGRENDEZÉSRE KERÜLT A MENTES
MUNKACSOPORT EDUKÁCIÓS
ALCSOPORTJÁNAK ELSŐ ÜLÉSE IGAZGATÓSÁGI AKTUALITÁSOK
A NAK Mentes munkacsoportján belül megalakult Edukációs alcsoport fő célki-
tűzése a mentes élelmiszerekkel kapcsolatos hiteles információátadás és eduká-
ciós tevékenység. Ennek keretében számos tevékenység kezdődött meg.
OLVASS TOVÁBB
ISMERJÜK MEG EGYÜTT A MENTES
ÉLELMISZEREK SOKSZÍNŰ KÍNÁLATÁT
A mentes élelmiszerek iránt megnövekedett az igény, amit az élelmiszer-előállítók
egyre szélesebb termékválasztékkal igyekeznek kielégíteni. A kamara fontosnak
tartja, hogy az élelmiszeripar ezen szegmensében működő, megbízható, jó minőségű
mentes élelmiszereket előállító vállalkozások tevékenységét és termékeit megis-
merhessék a diétára szoruló fogyasztók. Ennek érdekében a NAK Élelmiszeripari
Igazgatósága megkezdte a Mentes Élelmiszerek online katalógusának kidolgozá-
sát. A várhatóan folyamatosan bővülő katalógus egyelőre – a szabályozási előírá-
sok alapján – glutén-, laktóz- és hozzáadottcukor-mentes élelmiszereket gyártó
vállalkozások számára nyújt ingyenes bemutatkozási lehetőséget.
A jelentkezéshez szükséges további információt itt talál.
A témakör folytatódik
a következő oldalon