Page 15 - Élelmiszeripari magazin 2025 03
P. 15
AZ EU–MERCOSUR PARTNERSÉGI NEMZETKÖZI HÍREK
MEGÁLLAPODÁS VÁRHATÓ HATÁSAI A MAGYAR
AGRÁR-ÉLELMISZERGAZDASÁG SZEREPLŐIRE
Az EU-Mercosur megállapodás az egyik legjelentősebb együttműködés az uniós élel-
miszer- és italtermékek védelmének érdekében. Az alábbi összegzésben hatását
néhány termékpálya (brojler, szarvasmarha, etanol, cukor, méz), valamint az erdőir-
tásmentes termékekről szóló új uniós jogszabály (EUDR) betartása mentén vizsgáltuk.
OLVASS TOVÁBB
KIDOLGOZÁS ALATT AZ ALLERGÉNEK KERESZT-
SZENNYEZŐDÉSÉRE VONATKOZÓ FIGYELMEZTETŐ
JELÖLÉS ALKALMAZÁSÁNAK FELTÉTELEI
A keresztszennyeződés kommunikálása olyan komplex feladatot jelent majd a vál-
lalkozások részéről, amely megoldására az alábbi jelentésekben megfogalmazott
ajánlások mentén el kell kezdeni a felkészülést a vállalkozásoknak. A nemzetközi
élelmiszerszabályozásért felelős FAO/WHO Codex Alimentarius 2020-ban több mun-
kacsoportban elkezdődött az allergénekkel kapcsolatos szabályozások áttekintése.
A munka során számos kérdés merült fel, amelyekre az illetékes ad-hoc munkacso-
portok önálló jelentésben dolgozták ki a javaslataikat.
OLVASS TOVÁBB A témakör folytatódik
a következő oldalon